Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου: Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!

Σήμερα γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου. Είναι η Είσοδος της Παναγίας μας σε ηλικία 3 χρόνων στο Ναό. Σήμερα περνάμε στην Καινή Διαθήκη. Μπαίνει σε λειτουργία το Σχέδιο του Θεού ο Υιός Του να γίνει άνθρωπος και να μας σώσει. Μεγάλη γιορτή για όλους μας. Όλα στην Εκκλησία μας γίνονται Σήμερον. Γιατί το σήμερα συμβαδίζει με το αιώνιο.
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.
Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια.
Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου