Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Ισόβια στο δολοφόνο της Ζωής

Σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος κατηγορούνταν για τη φρικτή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου, πέρυσι στις 27 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, η δίκη του «δράκου» της Ξάνθης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τον διορισμένο συνήγορο υπερασπίσεως του Χρ. Παπάζογλου να καταθέτει αίτημα αναβολής ζητώντας την ψυχιατρική εξέταση του πελάτη του.
Αίτημα ωστόσο το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα, με τη δική να ξεκινά κανονικά.
Ο δράστης καθ' όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παρέμενε σιωπηλός, ενώ κατά την απολογία του υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις, αποδίδοντας τις πράξεις του στη μέθη.
Συγγενείς της Ζωής Δαλακλίδου κατέθεσαν επίσης για την υπόθεση, αναφέροντας τα όσα είχαν αντικρίσει οι ίδιοι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.
Το στυγερό έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο, κυρίως λόγω της βιαιότητας του δράστη, ο οποίος αφού κακοποίησε σεξουαλικά το θύμα του, στη συνέχεια το περιέλουσε με βενζίνη και το έκαψε ζωντανό. Αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του δράστη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την έδρα.

Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και 25 χρόνια κάθειρξης για βιασμό και εμπρησμό στον δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου