Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Η Θρακιώτικη Κουζίνα της Στέλλας Σπανού


Το βιβλίο της Θρακιώτικης Κουζίνας της Στέλλας Σπανού με δικές της φωτογραφίες, έχει αναφορές στην ιδιαιτερότητα της κουζίνας της ακριτικής μας περιοχής.
Είναι χωρισμένο σε 6 κατηγορίες: ζύμες, λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά, κρεατικά, γλυκά.
Με 77 συνταγές και με φωτογραφίες ανθρώπων και προϊόντων.
Το προλογίζουν η Ελένη Ψυχούλη και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
Το ταξίδι στις γεύσεις της Θράκης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Εκεί που νομίζεις ότι πλησιάζεις στον κορεσμό, εκεί ανακαλύπτεις καινούργιες μυρωδιές και γεύσεις.
Σε κάθε σου βήμα παρουσιάζεται ένας καινούργιος γευστικός πειρασμός που σε καλεί να τον δοκιμάσεις. Αυτή η πολυπολιτισμική κουζίνα που έχει η περιοχή είναι αυτό το «κάτι» που σε κάνει να μην πλήττεις ποτέ γευστικά.
Τόπος γεμάτος με μπαξέδες και λογής-λογής κρεατικά, θαλασσινά με έντονο το άρωμα της θάλασσας, σιτηρά και ψωμί με μοσχοβολιές και με μια αυθεντικότητα, τόσο στα γλυκά και στα ανατολίτικα μπαχάρια, όσο και στους ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν μέσα από τη γη τα προϊόντα.
Σε κάθε της γωνιά η Θράκη σού θυμίζει ότι, παρόλο που όλα αλλάζουν γύρω μας, η ψυχή της κουζίνας της μένει πάντα ίδια και απαράλλακτη. Ανέπαφη, βρίσκεται εκεί και σε περιμένει να την ανακαλύψεις, να τη δοκιμάσεις, να πειραματιστείς μαζί της και να τη γευτείς.

Εύχομαι στην φίλη Στέλλα να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου