Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ιουλιανές σκέψεις

Καλό μήνα! Ο Ιούλιος μπήκε μόλις και μας υπόσχεται όμορφες καλοκαιρινές στιγμές ή τουλάχιστον έτσι ονειρευόμαστε. Δόξα τω Θεώ διανύουμε την καρδιά του καλοκαιριού και μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να ζήσουμε κάτι όμορφο που να έχει την μαγεία του κοραλλιού, τον ήχο της θάλασσας, τη γεύση του παγωτού, την αφή της άμμου, την μυρωδιά της αλμύρας, το μπλε του ουρανού, το άγγιγμα από το δροσερό βραδινό αεράκι.
Για την ώρα όλα αυτά παραμένουν απλώς σκέψεις. Οφείλω να ομολογήσω πως η καθημερινότητα της δουλειάς με ξεπερνάει και πολλές φορές ξεχνάω πως το ημερολόγιο δείχνει καταμεσής της θερμότερης εποχής. Δηλαδή αν δεν φορούσα καλοκαιρινά ρούχα και δεν είχε ζέστη την μέρα και δεν άκουγα τα τζιτζίκια το βράδυ θα νόμιζα πως έχουμε άλλο μήνα.
Το ευχάριστο είναι πως έχουμε ένα μεροκάματο, έστω και προσωρινό. Σε δύο εβδομάδες θα κλείσω δύο μήνες στη δουλειά και έχω άλλους τρεις. Η μεγάλη είδηση είναι βέβαια πως τελείωσα τις σπουδές μου στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και παίρνω το πτυχίο. Η ορκωμοσία θα γίνει προς το Δεκέμβρη.
Επισήμως είμαι ανθρωπολόγος-πολιτισμολόγος και ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πως μετά από επτά χρόνια κόπων, θυσιών, αγωνιών, προσπαθειών είμαι πτυχιούχος!!! Χαίρομαι που ένας στόχος μου επετεύχθη και εύχομαι να μου χρησιμεύσει αυτό το πτυχίο από εδώ και στο εξής και να μην γίνει πραγματικότητα το τραγούδι του Μακεδόνα: «Πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα και βάλτο στην μπρίζα να κάνεις σουξέ».

Στα καλύτερα που έρχονται! Για όλους μας!

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το πτυχίο, αν και δεν είχα μάθει για το τελευταίο σου μάθημα! Ακούγεται ωραίο ούτως ή αλλως το "πολιτισμολόγος" κι ελπίζω ότι σε μέρη σαν την Ξάνθη θα έχει και ελπίδα ουσιαστικού αντίκτυπου κι όχι εναλλακτικής ταπετσαρίας...
    Η δουλειά είναι σαν ένα μικρό αδέρφι της υγείας, την εκτιμάς πολύ αν την έχεις χάσει. Νομίζω ότι αυτή η υπενθύμιση εξισορροπεί κάπως το αίσθημα της ρουτίνας (συν την υπενθύμιση ότι άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν ακόμη καλύτερο καιρό και προσφέρονται ακόμη λιγότερο για δουλειά!).

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι και σε σένα σύντομα να βρεις δουλειά. Μακάρι να βρούμε όλοι μας μια δουλειά που να μας ευχαριστεί... Και να μην είναι δουλεία.
    Όταν έρθεις Ξάνθη τηλ μας να συναντηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή