Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ποντάρουν στο φόβο: Μην τους αφήνεις!



Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα, αλλά πιο πολύ ορισμένοι συνάδελφοι μου που έχουν χάσει το μέτρο και αντί να εφησυχάσουν το κοινό, το φορτίζουν περισσότερο.
Εικόνες με ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα προβάλλονται διαρκώς.
Λέξεις όπως «κρίσιμες ώρες», «δραματικές ώρες», «ώρα μηδέν», «χρεωκοπία», «grexit», «έξοδος από Ε.Ε. και ευρώ» είναι σε πρώτη γραμμή.
Όποιος έχει πρόβλημα υγείας δεν πρέπει να ανοίγει τηλεόραση και να πληροφορηθεί.
Καλύτερα να το αποφύγει.
Γιατί και απελπισμένος  να μην είσαι, ψήνεσαι και γίνεσαι.
Εκεί γύρω στους 200 βαθμούς έντονου ζήλου για να ενημερωθεί(;) ο πολίτης.
 Δεν αντέχεται να βλέπεις ειδήσεις, ούτε συζητήσεις.
Μπερδεύεσαι, αγωνιάς, τρέμεις, φοβάσαι, τρομοκρατείσαι.
Σίγουρα δεν ηρεμείς, δεν εφησυχάζεις, δεν χαλαρώνεις, δεν μπορείς να σκεφτείς ψύχραιμα.
Προσωπικά δηλώνω στην παρούσα φάση (δεν ξέρω τι θα κάνω εν τέλει την Κυριακή) πως δεν θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα.
Θα ήθελα οι κυβερνώντες να τραβήξουν την «περόνη» ως γνήσιοι επαναστάτες και να πούνε ΟΧΙ.
Γιατί από το 2010 που μπήκα στην ημιαπασχόληση και το 2011 που βγήκα στην ανεργία και έβλεπα που πάει το «έργο», υποστήριζα να βγούμε και έξω από την Ε.Ε. και από το ευρώ.
Γιατί δεν μας φέρονται ως ισότιμο μέλος αλλά είμαστε τα τσιράκια τους και τα παιδιά της μπάτσας και γι’ αυτό ευθύνονται οι προηγούμενοι κυβερνώντες. ΓΑΠ, Σαμαράς και Βενιζέλος.
Μπήκαμε με ψεύτικα στοιχεία στην Οικονομική Νομισματική Ένωση χάρη στον Κώστα Σημίτη, τον ντεμέκ εκσυγχρονιστή που έχει το θράσος και μιλάει ακόμη.
Και μας φόρτωσαν ένα νόμισμα που μας άφησε άφραγκους.
Ζούμε με ευρώ, χωρίς αυτό.
Το ότι είναι κλειστές οι τράπεζες μπορεί να απασχολεί όσους έχουν χρήματα.
Όλοι οι υπόλοιποι, δεν δίνουμε μία.
 Κάποιοι τα έχουν βάλει στο σεντούκι τους ή γενικότερα στις κρυψώνες τους και άλλοι ξεροσταλιάζουν έξω από τις τράπεζες για να τα βγάλουν.
Καλά κάνουν οι άνθρωποι. Φαντάζομαι για να καλύψουν βασικές ανάγκες.
Δεν ξέρω το αύριο.
Απλώς γιατί να ανησυχώ από τώρα;
Όταν είναι να το αντιμετωπίσουμε, θα δούμε.
Θεωρία μου είναι ότι και στο ενενήντα πάντα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν τα πάντα.
Προς το καλύτερο.
Και αν έρθει το χειρότερο; Θα ανατραπεί γρήγορα.
Γιατί οι δράκοι δίνουν ενδιαφέρον στο παραμύθι, αλλά στο τέλος νικάνε οι καλοί.
Και εμείς πάμε με αυτούς.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η δύσκολη συγκυρία που περνούμε: Η μεγάλη μας ευκαιρία να ζήσουμε πραγματικά

Δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει η Ελλάδα μας τα τελευταία 24ωρα αλλά πιστέψτε με δεν έχω χάσει στιγμή την ελπίδα μου που δεν την βασίζω ούτε σε καταθέσεις ούτε σε καμιά υλική ασφάλεια. Παρά μόνο στην πίστη μου στο Θεό. Ποτέ δεν εμπιστεύτηκα κανέναν άνθρωπο για να με σώσει από αδιέξοδα. Πήγαινα μπροστά στο εικονοστάσι και ζητούσα αυτό που ήθελα. Δεν είμαι η μοναδική και σίγουρα είμαι πολύ αμαρτωλή. Όμως το δικό μου λιμάνι είναι αυτή η ελπίδα που μου τη μετέδωσε ο Θεός όταν φύσηξε πάνω μου και μου έδωσε πνοή.
Θα ήθελα να σας μεταδώσω αυτή την αδιάψευστη σιγουριά που έχω ότι ο Θεός και η Πρόνοια Του δεν θα μας αφήσουν. Μας πλήρωσε με το αίμα Του και ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. Είναι η μοναδική μας Αλήθεια, Ζωή, Οδός, Σωτηρία.
Σήμερα ξημέρωσε μια όμορφη μέρα έστω και ο καιρός θυμίζει αρχές φθινοπώρου και εμείς κοντεύουμε Ιούλιο. Είναι μια μεγάλη γιορτή σήμερα. Των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ο πρώτος αρνήθηκε το Χριστό τρεις φορές. αλλά το μετάνιωσε πικρά και δεν διάλεξε το δρόμο της απελπισίας. Έχει τα κλειδιά του Παραδείσου και είναι από τους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους. Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος ήταν διώκτης των χριστιανών. Και όμως μετά από την Αποκάλυψη του Θεού στη ζωή Του, έγινε ο Απόστολος της Αγάπης. Ο αγαπημένος μας Παύλος που ήρθε και μετέδωσε με τα κηρύγματα του, τις επιστολές του και τις προσωπικές του επαφές την πίστη στο λαό μας.
Σήμερα γιορτάζουμε όσοι είμαστε αρνητές και διώκτες, αλλά ζητούμε το έλεος του Θεού. Γιατί αναγνωρίζουμε την φθαρτή φύση μας, τα λάθη μας, τις επιπολαιότητες μας, τις αστοχίες μας και ότι ο Θεός είναι εκεί και θα μας σώσει. Μόνο Αυτός μπορεί. Κανείς άλλος. Ούτε εγχώριος ούτε ξένος πολιτικός. Είναι άνθρωποι σαν και εμάς με αδυναμίες και κατώτεροι από τον Πατέρα μας.
Ας είναι κλειστές οι τράπεζες. Να ναι ανοιχτές οι καρδιές μας. Τα μάτια μας και τα αυτιά μας για το συνάνθρωπο. Μόνο όταν τα ματάκια μας τρέχουν σαν βρυσούλες, αναγνωρίζοντας πως από αγάπη ήρθαμε και από αγάπη ζούμε και αισθανόμαστε, μπορούμε να δούμε καθαρά. Θα περάσουν όλα. Θα το δείτε. Είναι μια μπόρα αυτή που ξέσπασε και ας διαρκέσει λίγο περισσότερο. Είναι μια σταγόνα μπροστά στον απέραντο ωκεανό της αιωνιότητας.
Πριν από εμάς πέρασαν πολύ πιο δύσκολα χρόνια και μετά από εμάς ενδεχομένως να συμβεί το ίδιο. Κάτι που απεύχομαι. Όμως ο άνθρωπος δεν παύει να αγωνίζεται, να κοιτάζει πως όλα ξεπερνιούνται, αρκεί να είμαστε μαζί και ενωμένοι. Τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε. Ας δούμε τη ζωή μας με ένα μάτι που ποτέ ίσως δεν το τολμήσαμε. Όλα είναι εφήμερα, παροδικά και εμείς ζούμε ένα ταξίδι. Στη φουρτούνα ας γελάσουμε και ας ζητήσουμε -αν φοβηθούμε- από το Χριστό να μας βοηθήσει να περπατήσουμε μαζί πάνω στα κύματα. Τα θαύματα είναι για όλους. Και αν δεν γίνουν θα ναι για να ωριμάσουμε πνευματικά, για να ζητήσουμε να έχουμε μια προσωπική σχέση με τον Δημιουργό μας. Να βρούμε όσα χάσαμε ή όσα ποτέ δεν αναζητήσαμε.
Αυτή η δύσκολη συγκυρία είναι η ευκαιρία μας να ζήσουμε πραγματικά. Πείτε με τρελή όμως γι' αυτό είμαι χαρούμενη. Γιατί η Ορθοδοξία είναι μια ακροβασία. Περπατάμε πάνω σε ένα σκοινί και ξέρουμε πως αν πέσουμε, πάντα θα ναι το δίχτυ ασφαλείας της Αγάπης του Θεού.
"Μην απελπίζεσαι. Έχει ο Θεός. Εκεί που δεν το περιμένεις σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις. Αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Εκείνος μας αγαπά όπως ο κάθε πατέρας τα παιδιά του". Άγιος Πορφύριος

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τα Αλεκτόρεια του Πετεινού


Τα Παρχάρια των Ποντίων

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης σας προσκαλεί  σε ένα αυθεντικό 2ήμερο Ποντιακό Πανηγύρι
17α Θυμίσματα και Παρχάρια,  3 & 4 Ιουλίου 2015

Στο Λιμνίο Ξάνθης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Μαζί μας θα είναι:
•Μπάμπης Ιωακειμίδης (Τραγούδι)
•Στάθης Πορφυρίδης (Λύρα,Τραγούδι)
•Κώστας Τσακλίδης (Λύρα)
•Γιώργος Χαραλαμπίδης (Νταούλι)
•Μίλτος Χατζόπουλος (Πλήκτρα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Μαζί μας θα είναι:
•Κώστας Καλούσης (Λύρα,Τραγούδι)
•Στέφανος Κωνσταντινίδης (Λύρα,Τραγούδι)
•Μίλτος Αποστολίδης (Λύρα)
•Νίκος Μαραγκοζίδης (Λύρα)
•Θανάσης Ελευθεριάδης (Νταούλι)
•Μίλτος Χατζόπουλος (Πλήκτρα)

Πληροφορίες:25410 78811

Είσοδος 10€ (Κανονικό) & 5€ (Παιδικό, παιδιά δημοτικού)
(περιλαμβάνει μόνο φαγητό)

Ώρα έναρξης προγράμματος 21:30 μ.μ

Σας περιμένουμε...!!!

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο φούρνος του παππού Χρήστου και της γιαγιάς Γιώτας

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που αγαπώ γιατί έζησα ωραία παιδικά χρόνια (Δόξα τω Θεώ) και αυτά σκεφτόμουν την προηγούμενη εβδομάδα που ξύπνησα νωρίς το πρωί και άκουγα ραδιόφωνο, όταν ένας φούρναρης έστειλε τα χαιρετίσματα του σε πρωινή εκπομπή. Τότε θυμήθηκα πως τα καλοκαίρια ήμασταν με την αδελφή μου υπάλληλοι φούρνου! Του παππού μας Χρήστου και της γιαγιάς μας Γιώτας, στο χωριό Διαλαμπή Ν. Ροδόπης. Ήταν ο αδελφός του παππού μου με τη γυναίκα του. Τους ζήσαμε σαν να ήταν οι δικοί μας παππούδες και ομολογώ πως τους κουβαλάω μέσα μου και πολλές φορές βλέπω στα όνειρα μου τόσο το σπίτι τους όσο και το φούρνο τους. Γιατί έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητο μου οι στιγμές που έζησα μαζί τους. Δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή νωρίς αλλά τα όσα γνωρίσαμε από αυτούς τους ανθρώπους έφταναν για πολλές ζωές.
Ήταν άνθρωποι με αρχοντιά, γενναιοδωρία, χαμογελαστοί, καλόκαρδοι που είχαν την διάθεση να σου μάθουν τη ζωή, αλλά όχι να σου την επιβάλλουν. Αν και δεν ήμασταν άμεσα τα εγγόνια τους μας φέρονταν έτσι. Αγαπούσαν τους γονείς μας και μου άρεσε να ακούω τις συζητήσεις τους. Ήταν νοικοκυραίοι, εργατικοί και τους άρεσε να γλεντούν και να μοιράζονται.
Τα καλοκαίρια λοιπόν που έκλειναν τα σχολεία με την αδελφούλα μου Ρούλα πηγαίναμε στο χωριό μας και δουλεύαμε στο φούρνο τους. Το βράδυ στις 2 ακούγαμε τον ήχο από την έναρξη λειτουργίας του φούρνου από τον παππού Χρήστο. Εμείς ξυπνούσαμε στις 7 και στις 8 πηγαίναμε για να πουλήσουμε. Τρώγαμε κουλούρια και τυρόπιτες και είχαμε πάντα συζητήσεις με τους χωριανούς που μας έλεγαν καλά λόγια που βοηθούσαμε, όσο και όπως μπορούσαμε.
Μου άρεσε να τους βλέπω να ζυμώνουν το ψωμί. Να κάνουν την προετοιμασία και να βάζουν το ζυμάρι στα μηχανήματα τους και έπειτα με τα χέρια να το φέρνουν στην τελική του μορφή. Θυμάμαι με απόλυτη ακρίβεια πως ήταν ο φούρνος. Μπαίνοντας δεξιά ήταν το εργαστήριο και μπροστά μας ήταν ο φούρνος που είχε τέσσερις σειρές και τα διάφορα φτυάρια που έβαζαν και έβγαζαν τα ψωμιά.
Το μεσημέρι ακολουθούσαμε κάποιες φορές τον παππού με το φορτηγάκι του στις λεγόμενες διανομές στα γύρω χωριά. Ήταν το καλύτερο μας! Ήταν η καθιερωμένη μας βόλτα εκτός χωριού. Ξέραμε τους χωριανούς με τα ονόματα τους και ποια και πόσα ψωμιά αγόραζαν. Γι' αυτό και η μυρωδιά του φούρνου, μου είναι οικεία και με κάνει να νιώθω χαρά!
Μας έδιναν μεροκαματάκι κανονικά κάθε μέρα και τα απογεύματα πηγαίναμε και τα ξοδεύαμε για σάντουιτς στον Ανδρέα και για παγωτά στη Λάμπρω. Κρατούσαμε και μερικά για να πάρουμε τα σχολικά είδη του Σεπτέμβρη.
Η γιαγιά Γιώτα κάποιες φορές μας ζητούσε να αγοράζουμε πράγματα γι' αυτήν και τα παιδιά της και τα ρέστα πάντα ήταν δικά μας! Νομίζω πως αυτή η κίνηση της γράφτηκε στο DNA μου. Είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που σε επιβραβεύουν για τις μικρές ενέργειες που κάνεις, έστω και αν είσαι μικρός. Είναι διαφορετικό από το να σου δίνουν απλώς χρήματα.
Επίσης θυμάμαι τις βόλτες που κάναμε με τα ποδήλατα που με έμαθε να οδηγάω η γιαγιά μου η Γιώτα. Θυμάμαι που κρατούσε το ποδήλατο από την σέλα και χωρίς να με προειδοποιήσει με άφησε και όταν την είδα μπροστά μου, μου είπε: "Τώρα έμαθες να οδηγάς ποδήλατο μόνη σου!" Τι μοναδικές στιγμές. Νιώθεις πως κατέκτησες κάτι που θεωρούσες αδύνατο και απίθανο. Γιατί το ποδήλατο εκείνο ήταν και ψηλό και είχε δύο ρόδες.
Το βράδυ καθόμασταν στην στέγη του φούρνου και βλέπαμε τα αστέρια, ακούγαμε τα τζιτζίκια και ονειρευόμασταν το μέλλον. Θυμάμαι που μια φορά είχα βάλει τα γυαλιά ηλίου και έλεγα τις ειδήσεις. Από τότε είχα το μικρόβιο της ειδησεογραφίας! Ο παππούς μου ο Χρήστος αργότερα στα 18 μου με είχε δει στα δελτία ειδήσεων που έλεγα στην τηλεόραση και θυμάμαι που μου είχε πει πως αν θέλω να πάω στην Αθήνα να ξέρω πως όσοι είναι σε μεγάλα κανάλια έχουν κάνει υποχωρήσεις που εγώ δεν μπορώ να τις ξέρω και ίσως να μην μπορώ να τις κάνω...
Όταν τον βρήκε ο καρκίνος είπε πως θα τον πολεμήσει και αν και ταλαιπωρήθηκε πολύ δεν έχασε τη δύναμη του και τραγουδούσε στον μικρό του εγγονό το Χρήστο σαρακατσάνικα τραγούδια. Τα τρία μεγάλα παιδιά των παιδιών του πήραν το όνομα του και πρέπει να ναι περήφανοι για τον παππού τους και τη γιαγιά τους. Η γυναίκα του έφυγε από τη ζωή έναν χρόνο μετά. Δεν άντεχε στην απουσία του και ίσως γι' αυτό και τον ακολούθησε και στην άλλη ζωή.
Έχω ακόμη το δαχτυλίδι που μου χάρισαν στα προζύμια του γιου τους Νίκο. Είναι το κειμήλιο που έχω από αυτούς. Αν και όπως φάνηκε και από αυτό το κείμενο η μεγάλη περιουσία τους που μου άφησαν είναι οι ανεκτίμητης αξίας στιγμές που ζήσαμε μαζί τους.
Τους αγαπώ και πάντοτε τους έχω μαζί μου. Αυτοί οι άνθρωποι διαμόρφωσαν κατά πολύ τον χαρακτήρα μου κατά την διάρκεια μόνο των καλοκαιριών. Η ζωή τους ήταν το σχολείο μας στις καλοκαιρινές διακοπές χωρίς βιβλία, τετράδια και βαθμούς.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

"Αμαρτωλών Εκκλησία"


Με πολλή χαρά παρουσιάζουμε κείμενα του π. Βαρνάβα Γιάγκου, εφημέριου του Ιερού Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης.
Σε πρώτη ανάγνωση, πρόκειται για καταγραφές ομιλιών, που έχουν εκφωνηθεί κατά τις Κυριακές. Γρήγορα όμως ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται, πως δεν πρόκειται για δείγματα ενός τετριμμένου κηρυγματικού λόγου, αλλά για πινακίδες μιας προσωπικής πνευματικής διαδρομής. Και όπως κάθε τι το προσωπικό, έτσι και στα κείμενα αυτά, καραδοκεί κάθε στιγμή η έκπληξη...
Μέσα από τα κείμενα γίνεται φανερός ο πόνος για τον θρησκευτικό άνθρωπο, εκείνον δηλαδή, που, αν και κρυμμένος πίσω από ευσέβεια και θεολογική κατάρτιση, φροντίζει ουσιαστικά μόνον το «εγώ» του, εξασφαλίζοντας στον εαυτό του, τον αυτοθαυμασμό, αλλά και την καταφρόνηση προς κάθε αποτυχημένο και αμαρτωλό.
...Κάθε σελίδα του βιβλίου αποπνέει λόγο αντισυμβατικό, αγωνία προσωπική για γνησιότητα στην πνευματική και εκκλησιαστική ζωή, προσήλωση στην λυτρωτική αποστολή της Εκκλησίας μας, ειλικρινή κατάθεση πνευματικής εμπειρίας, στοιχεία τα όποια πιστεύουμε ακράδαντα πως θα προσδώσουν στην πορεία του καθενός από εμάς, νέες προοπτικές! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα
Προλεγόμενα
Αμαρτωλών Εκκλησία
(Ματθ. θ' 9-13)
Η "καλή" απιστία
(Ιωάν. κ' 19-31)
Αυτές που αγάπησαν παράφορα το Χριστό
(Μαρκ. ιε' 43 - ιστ' 8)
Αναζητώντας τον χαμένο εαυτό μας
(Μάρκ. ιε' 43 - ιστ' 8)
Μετρώντας την πνευματική μας προκοπή
(Ιωάν. ε' 1-15)
Αμαρτία και μοναξιά
(Ιωάν. ε' 1-15)
Αξίζουμε τον Παράδεισο
(Iωάν. δ' 5-42)
O επιεικής Χριστός
(Πράξ. κστ' 1, 12-20, Iωάν. δ' 5-42)
Το ξεπέρασμα της λογικής
(Iωάν. θ' 1-38)
Αυτός που θέλει να πιστέψει
(Ιωάν. θ' 1-38)
Πόθος Χριστού
Αισιόδοξη απελπισία
(Ματθ. ι' 32-33, 37-38 και ιθ', 27-30)
Ο Χριστός μάς ανοίγει το δρόμο
(Ματθ. δ' 18-22)
Δεν σώζεται αυτός που νοιώθει σίγουρος (Ματθ. η' 5-13)
Παρά τις αμαρτίες μας, ελπίζουμε
(Ματθ. θ' 27-35)
Προσωπολατρία, προσβολή του Θεού
Στις δυσκολίες σκανδαλιζόμαστε
(Ματθ. ιδ' 22-33)
Ο Θεός μας συγχωρεί, μας αγαπά
(Ματθ. ιη' 23-35)
Η ανατροπή της ηθικής
(Ματθ. ιθ' 16-26)
Όταν ο Θεός αποσύρεται
(Ματθ. ιε' 21-28)
Ο δρόμος του πόνου
(Λουκ. ζ' 11-17)
"Ζωντανός" ή "πεθαμένος" Χριστιανός; (Λουκ. η' 4-15)
Από τη μοναξιά στην κοινωνία
(Λουκ. η' 26-39, Β' Κορινθ. ια' 31-ιβ' 9)
Η Εκκλησία δέχεται τους πάντες
(Λουκ. ι' 30-37)
Η ζωή μας να γίνει θεία Λειτουργία
(Λουκ. ιβ' 13-21)
Η ευλογία της "πτωχείας"
(Λουκ. ιβ' 13-21)
Ανώτερη του νόμου η σωτηρία του ανθρώπου!
(Λουκ. ιγ' 10-17)
Η αναζήτηση του Χριστού
(Λουκ. ιδ' 16-24, Ματθ. κβ' 14)
Σχέση ζωής
(Λουκ. ιδ' 16-24, Ματθ. κβ' 14)
Η αμαρτία της αυτάρκειας
(Λουκ. ιδ' 16-24, Ματθ. κβ' 14)
Η ευλογία της αδυναμίας
(Λουκ. ιζ', 12-19)
Ελκύοντας το Θεό
(Λουκ. ιστ' 19-31)
Ο κόπος της αγάπης
(Λουκ. ιστ' 19-31)
Η δύναμη της προσευχής
(Λουκ. ιη' 35-43)
Ταπείνωση και αγάπη
(Λουκ. ιη' 10-14)
Ο Θεός της πατρικής αγάπης
(Λουκ. ιε' 11-32)
Η αγάπη είναι η ζωή
(Ματθ. κε' 31-46)
Να γίνει ο Χριστός ορατός στη ζωή μας
Ο Σταυρός της σωτηρίας μας
(Μάρκ. η' 34, θ' 1)
"Πίστη, νηστεία και προσευχή"
(Μάρκ. θ' 17-31)
Απόγνωση και σκληροκαρδία
(Ιωάν. ιβ' 1-18)
Ο θησαυρός της παρθενίας
(Ματθ. α' 1-25)
Η βεβαιότητα της αγάπης
(Ματθ. α' 18-25)
Το προνόμιο του σκότους
(Ματθ. δ' 12-17)

Λεπτομέρειες
Εκδότης ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
Χρονολογία Έκδοσης Απρίλιος 2015

Αριθμός σελίδων 400

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 64χρονου

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, συνέργειας σε ληστεία, παράβασης του νόμου περί όπλων και επικίνδυνης σωματικής βλάβης
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία του 64χρονου
Εξιχνιάστηκε, έπειτα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (7-6-2015) το πρωί, στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθησαν προχθές (7-6-2015) το βράδυ και χθες (8-6-2015) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 32, 31 και 25 ετών και μια 18χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.  
Αναλυτικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι, το πρωί της 7-6-2015, οι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 25 ετών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν μαζί με τον 31χρονο στην οικία του 64χρονου, στην οποία βρισκόταν και η 18χρονη, οικιακή βοηθός.
Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τον ιδιοκτήτη της οικίας να τους παραδώσει χρήματα ή τιμαλφή τον χτύπησαν, με τη χρήση λοστών και ροπάλων, σε διάφορα μέρη του σώματός του και στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ περίπου και 3 ηλεκτρικές συσκευές τράπηκαν σε φυγή.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης εξακριβώθηκε η εμπλοκή της 18χρονης με προπαρασκευαστικές πράξεις στην τέλεση της  ληστείας. 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο (2) δραστών, ηλικίας 32 και 25 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 29 εκατοστών και μία (1) σιδερογροθιά.
Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται.
Σημειώνεται ότι ο 32χρονος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις.        
Επισημαίνεται επίσης ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.






Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η μουσική παράσταση Ψυχή και Σώμα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

ΣεΣε σ


Σε συνέχεια της ενθουσιώδους αποδοχής από κριτικούς και κοινό σε μια μαγική, sold out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» ταξιδεύει στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό της περιοδείας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015. 
Μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση! ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και σύγχρονης εξέλιξης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.
Πρωταγωνιστές η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη. Μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς συνομιλούν επί σκηνής με ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Rodrigo, συναντούν τον Στέλιο Καζαντζίδη, ανταμώνουν με την ελληνική παράδοση, τις μουσικές γειτονιές του κόσμου και συστήνουν τις δικές τους συνθέσεις.
Τόσο η ακαδημαϊκή όσο και η καλλιτεχνική πορεία των δύο αδελφών, αποτέλεσε πόλο έλξης για μια σειρά διακρίσεων από φορείς εντός και εντός συνόρων. Σταθμός στη μέχρι τώρα πορεία τους αποτελεί το ειδικά γραμμένο για τη φωνή του Κωνσταντίνου Μοιρολόι για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον διάσημο Άγγλο συνθέτη Sir John Tavener (1944 - 2013) καθώς και η απονομή του πρώτου βραβείου, από το Ίδρυμα Τεχνών Μεγάλης Βρετανίας, στον Ματθαίο, ως τον «καλύτερο ερμηνευτή μη Δυτικού οργάνου». Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η καλλιτεχνική διεύθυνση και εποπτεία των δύο αδελφών στο 21ο Διεθνές Βυζαντινό Συνέδριο του Λονδίνου με πρόεδρο τη Lady Marina Marks, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας.                         
                     
Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικά διεθνή  φεστιβάλ - Kristiansand Tower (Νορβηγία), Saad Hall και Art Palace (Ιράκ), Gasteig kulturzentrum-Μόναχο, Liderhalle-Στουτγκάρδη (Γερμανία), Victoria Hall (Ελβετία), Talar Vahdat Hall (Ιράν), Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, WOMAD Festival (Αγγλία), καθώς και σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα σε Ρωσία, Καναδά, Η.Π.Α., Κύπρο, Βουλγαρία και  Αυστραλία.   
Συντελεστές:
Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, φωνή, πιάνο
Ματθαίος Τσαχουρίδης, ποντιακή λύρα, ουζμπέκικη λύρα,
αφγανικό ρεμπάμπ, αραβικό ούτι, περσική λύρα, βιολί, λαούτο, μπουζούκι
Αντώνης Σαρακατσιάνος (πιάνο)
Αθανάσιος Σωτηριάδης (πλήκτρα, καραντουζέν «μπάγλαμα»)
Σκηπητάρης Γεώργιος (καβάλ, κλαρίνο)
Γεώργιος Κορτσινίδης (τύμπανα, κρουστά, ποντιακό νταούλι)
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά)
Ιωάννης Πούλιος (λαούτο, κιθάρες)
Αθανάσιος Σοάννης (κρουστά)
Ηχοληψία: Ιωάννης Ιωαννίδης
Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια προγράμματος: Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
Επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου 6956331385 / Διοργάνωση: Γίνονται Έργα                                                       Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Παρασκευή  19 Ιουνίου  2015 / Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ , 20 ευρώ, 15 ευρώ
Προπώληση: Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτου 7, τηλ. 2531084040
Ψυχή & Σώμα” (promo trailer):