Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ταραΝΑΚΟΥνήματα για την Ειδική Κάρτα Πολίτη


Καλή σας ημέρα!
Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην Ειδική Κάρτα Πολίτη.
Θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου, το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, ενώ στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.
Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, αγρότη, ασθενούς, μετανάστη, νέου κ.λπ.).
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις που αναφέρουν ότι οι χριστιανοί ορθόδοξοι δεν θα δεχθούμε να λάβουμε την κάρτα.
Φυσικά και αναμένουμε για το ζήτημα την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όμως οφείλω να γράψω ότι ο Γέρων Παϊσιος ο Αγιορείτης είχε πει:
«Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) αυτό θα είναι το σφράγισμα, να μην το πάρετε».
Να θυμίσω βέβαια ότι έγινε μεγάλος σάλος με τις νέες ταυτότητες που δεν αναγράφεται το θρήσκευμα μας και τελικά τις δεχθήκαμε…
Πάντως, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν, διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.
Εδώ θα υποκύψουμε για άλλη μια φορά;
Έρχονται δύσκολες μέρες τελικά…

by Νάκου Νάντια on Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου