Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η ευκαιρία μας να δείξουμε τη δύναμη μας

Γράφει η Νάντια Νάκου

Αύριο, μια ημέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ και τις ανατροπές στα εργασιακά, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πραγματοποιείται η μεγάλη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε όλη τη χώρα. Αναμένεται να παραλύσει η χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχουν άλλη καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Διαφορετικά θα συνεχίσουν να είναι πιο σκληρά τα μέτρα, δεδομένης της χαμηλής αντίστασης των εργαζομένων.
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, αλλά και άλλοι νόμοι, υπουργικές αποφάσεις περνούν νύχτα, δίχως την μεγάλη μαζική αντίδραση, με αποτέλεσμα να σκληραίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης που δείχνει μια δυναμική που σαφώς και δεν θα μπορούσε να την έχει κυβέρνηση της δεξιάς παράταξης. Αλλά τελικά το δημοκρατικό του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του υιού Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου. Παρόλα αυτά μένει αλώβητος, με έναν λαό να μένει αποσβολωμένος, απαθής, φοβισμένος και τρομοκρατημένος για τα όσα θα επακολουθήσουν, καθώς αυτή η ησυχία μπορεί να γίνει καταιγίδα, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Αύριο είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει τη δύναμη του το εργατικό κίνημα, έστω αυτό που υπάρχει, δίχως ενότητα (διάσπαση με το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ) και με τις επιφυλάξεις απέναντι σε εργατοπατέρες που δεν αγωνίστηκαν ως όφειλαν για το κοινό συμφέρον, αλλά για το προσωπικό τους όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου