Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ταραΝΑΚΟΥνήματα για τον Μίκη που μας εμψυχώνει


Χριστός Ανέστη!
Ευτυχώς που έχουμε και το Μίκη να μιλάει!
Λίγο χειρότερα από τη Χούντα, δήλωσε πως αισθάνεται, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της χώρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έθεσε θέμα για την δημοκρατία μας ακόμη και αν δύο ή τρία κόμματα συναινέσουν από τη στιγμή που το ποσοστό που συγκεντρώνουν δεν θα ξεπερνάει το 40- 42%.
Πιστεύει πως δεν έπρεπε να εμπλακούμε με το Μνημόνιο και πως έπρεπε να δανειοδοτηθούμε από αλλού, όπως κάναμε τόσα χρόνια. Για τον Μίκη ο ελληνικός λαός κοιμάται και πρέπει να ξυπνήσει όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι, οι Τυνήσιοι, οι Ισπανοί, ενώ αναρωτήθηκε τι περιμένουν στη χώρας μας για να αντιδράσουν;
Ο Μίκης πιστεύει πως αν γίνουμε μία «γροθιά», μόνο τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε γροθιά στο σύστημα και θα κερδίσουμε τον σεβασμό όλων, ακόμη και των Ευρωπαίων ηγετών. «Η χώρα δεν κινδύνευε», είπε ο μεγάλος μας συνθέτης προσθέτοντας, πως ο Γ. Παπανδρέου μας χρέωσε πιο πολύ από όλους, όσο και αν υποστηρίζει πως το χρέος μας έχει «ρίζες» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έπειτα.
«Ο δρόμος που έχει πάρει ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος» τόνισε, ενώ δήλωσε πως ήταν προοδευτικότερος από τον πατέρα του και δεν μπορεί να καταλάβει πως έμπλεξε σε όλο αυτό. «Με όλα αυτά που συμβαίνουν θα διαλύσουν τον κοινωνικό-οικονομικό ιστό της χώρας», «εφαρμόζουν το Σοκ και Δέος» είπε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα, για ποιο λόγο δεν ξεσηκώνεται η νεολαία, δήλωσε πως μάλλον οφείλεται στην απογοήτευση από τα πολιτικά κόμματα, καλώντας όμως τους νεολαίους να αντιδράσουν κάνοντας μια επαναστατική πράξη, τονίζοντας πως 500.000 νέοι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου