Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σοκάρουν οι διώξεις Χριστιανών στη Μέση Ανατολή…


Ενώ απαιτούν στις ευρωπαϊκές χώρες σεβασμό στον πολιτισμό τους και ανοχή σε οτιδήποτε προβλέπει η θρησκεία τους ασχέτως του αν είναι ή όχι συμβατό με την παράδοση, τις αρχές και τις αξίες στη Δύση, τα ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής δεν επιφυλάσσουν παρόμοια συμπεριφορά στους… «απίστους»…
Στοιχεία σοκ για την συμπεριφορά των κρατών της Μέσης Ανατολής έναντι των Χριστιανών πολιτών τους φέρνει στο φως έρευνα που διεξήχθη από την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Βάσει της έρευνας, ο χριστιανικός πληθυσμός στην Μέση Ανατολή συνεχώς φθίνει. Έναν αιώνα πριν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ξεπερνούσαν το 20% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα φτάνουν μόλις το 5%, με φθίνουσα πορεία.
Στην Αίγυπτο 200.000 Χριστιανοί Κόπτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πέρυσι, μετά τις σφαγές και τις λεηλασίες που υπέστησαν από τον μουσουλμανικό όχλο. Από το 2003, στο Ιράκ περισσότερες από 70 εκκλησίες πυρπολήθηκαν και πάνω από 1.000 Χριστιανοί σκοτώθηκαν, μόνο στη Βαγδάτη, εξαναγκάζοντας περί τους 500.000 να εγκαταλείψουν τη χώρα. Στο Ιράν ο προσηλυτισμός στον Χριστιανισμό αποτελεί μέγα αδίκημα και επισείει βαριά ποινή για τον προσήλυτο. Τον Φεβρουάριο, ο ιερέας Γιουσέφ Νανταρκχανί καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε από δικαστήριο των Φρουρών της Επανάστασης….
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται δια νόμου οποιαδήποτε μη ισλαμική ιερουργία, ακόμα και η ιδιωτική προσευχή! Μόνο στο Ισραήλ οι χριστιανικές κοινότητες έχουν αυξήσει κατά 1.000 % το πληθυσμιακό τους υπόβαθρο. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό αντίβαρο στις απόψεις που τελευταία επικρατούν στην πατρίδα μας αλλά και στις πιέσεις που η Ελλάδα δέχεται από ισλαμικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, για την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας.
Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν αρχικά κάποιοι την συμπεριφορά τους, εξασφαλίζοντας στους άλλους αυτά που ζητούν να απολαύσουν αυτοί, πριν αρχίσουν να αναζητούν δικαιώματα, τη στιγμή που και η γενική κατάσταση στις χώρες της Δύσης από την άποψη της ελευθερίας που απολαμβάνει κανείς απέχει με την αντίστοιχη πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής όσο η μέρα με τη νύχτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου