Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μήπως να πάρουν το καφάο του ΟΤΕ έξω από το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι;


Στο σπίτι που έπαιξε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις τις πρώτες μουσικές νότες του στο πιάνο ταιριάζει και ένα καφάο του ΟΤΕ; Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στο παραδοσιακό κτήριο που αναστηλώνεται.Μήπως θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να το μετακινήσουν;
Το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη.
Το κτίριο, το οποίο έχει μείνει γνωστό στους κατοίκους της Ξάνθης ως φρουραρχείο, θα μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης και σκέψης που θα φέρει το όνομα του μουσικοσυνθέτη.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.170.363,15 ευρώ, ενώ δικαιούχος του είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η διάρκεια υλοποίησης του 46 μήνες.
Το κτίριο βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ξάνθης, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Κονίτσης (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Βλασίου) και έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αναστήλωσή του, θα φιλοξενήσει χώρους ηχογράφησης μουσικών σχημάτων, στούντιο ηχογραφήσεων, αίθουσα πρόβας χορωδιών, γραφείο συλλόγων, χώρο έκθεσης και συντήρησης μουσικών οργάνων, πωλητήριο, εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη, καφέ θέατρο και εκθεσιακό χώρο.

1 σχόλιο:

  1. http://atenistas.org/2012/07/03/kafao/ Προτείνω να το αναλάβει ένας εικαστικός να το ομορφύνει τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή