Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σπόρους δίκοκκου σιταριού διαθέτουν δύο αγρότες στην Ξάνθη


Σπόρους δίκοκκου σιταριού διαθέτουν, για αγρότες και καλλιεργητές ο Γεωπόνος-Ζωοτέχνης Μιχάλης Φραγκιαδάκης και ο καλλιτέχνης Αντώνης Κουτσούμπας, από την Ξάνθη, όπως αναφέρεται στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΑ Κομοτηνής.
Οι δύο άντρες κάλεσαν τους αγρότες να καλλιεργήσουν το δίκοκκο σιτάρι, όχι μόνο για την εμπορική αξία, αλλά προβαίνοντας στα παράγωγα του, αλεύρι και ζυμαρικά, να συμμετέχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια αυτάρκειας και ανεξαρτητοποίησης της κοινωνίας από τις πολυεθνικές.
Ειδικότερα, τόνισαν ότι το δίκοκκο σιτάρι δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα και λιπάσματα, αλλά και εντομοκτόνα για την αποθήκευση, λόγω της προστασίας που του προσφέρουν τα λέπυρα, δηλαδή οι πολλαπλοί φλοιοί του καρπού.
Επιπλέον τόνισαν ότι είναι ιδανικό για τις ορεινές περιοχές, ειδικά για τα πομακοχώρια της Θράκης, καθώς δεν χρειάζεται νερό.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 697 69 27 377. e-mail: mixfrag2004@yahoo.gr"> mixfrag2004@yahoo.gr
Τέλος, μετά από επαφή των δύο αντρών με τον Γεωπόνο του Δήμητρα Κομοτηνής, Κώστα Μπούντα, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή μιας ημερίδας σχετικής, όπου θα μπορούν να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου