Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ακόμα μαζί τα τρώμε!



Γράφει ο Ευθύμιος Βασιλειάδης

Η κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια πολλά προβλήματα τα οποία υπήρχαν λανθάνοντα μέσα στην κοινωνία και την πολιτική ενώ άλλα προβλήματα εμφανίζονται για πρώτη φορά, τα οποία, ενώ αποτελούν στην ουσία μετεξέλιξη υπαρχουσών νοσηρών πολιτικών νοοτροπιών, προσπαθούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως η υγιή θεώρηση της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα θα σχολιάσω τη φράση «μαζί τα φάγαμε» ή το καινούριο «ακόμα μαζί τα τρώμε» του κ. Πάγκαλου.
Ο κ. Πάγκαλος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την συντεχνία του εκδίδει ηθικά χαράτσια σε όλο τον λαό από τη στιγμή που ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη αυτής της κατάστασης. Είναι δυσβάσταχτο το βάρος της πρόσφατης ιστορίας της μεταπολίτευσης και τα δύο κόμματα που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια αδυνατούν να το σηκώσουν. Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΝ να το σηκώσει ο λαός, όχι αναλογικά, αλλά με οριζόντια απόδοση ίσων ευθυνών. Αν το «μαζί το φάγαμε» του κ. Πάγκαλου ήταν αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του-πιστέψτε με- ότι ο κ. Πάγκαλος αλλά και το ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσε ένα λαμπρό ιστορικό παράδειγμα για την παγκόσμια σκηνή, αυτό όμως που προσπαθεί ουσιαστικά να καταφέρει ο κ. Πάγκαλος είναι να χαθεί στην ανωνυμία του πλήθους. Η ευθύνη του δεν είναι τόσο μεγάλη γιατί την μοιράζεται εξίσου με δέκα εκατομμύρια άτομα και όχι με τριακόσια!
Μπορεί όμως ένας τέτοιος πολιτικός κόσμος που δεν δέχεται το ιστορικό του παρελθόν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της σωτηρίας της χώρας και να γράψει λαμπρή νέο-ελληνική ιστορία τώρα που οι καταστάσεις είναι τόσο απαιτητικές; Μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με την σωτηρία της χώρας όταν όπως δείχνουν τα πράγματα προσπαθεί ταυτόχρονα να αποποιηθεί τις ευθύνες της πρόσφατης ιστορίας; Από τη στιγμή που δεν υπήρχε μετάνοια πώς μπορεί να υπάρξει αρετή; Είτε πολιτική αρετή, είτε οικονομική αρετή (που τόσο λατρεύει το ΔΝΤ και η Τρόικα).
Έχουν καταστρέψει το πνεύμα του Έλληνα, την κοινωνία, την οικονομία και το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ενισχύσουν νοοτροπίες και αντιδράσεις τύπου Χρυσής Αυγής! Αυτή είναι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου