Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Λαμπαδηδρομία ΑΓΑΠΗΣ, γλέντια και πάρτυ στις σημερινές Γιορτές Παλιάς Πόλης


Πολιτιστικός Σύλλογος Βάτραχοι Back to 80s-90s
Τα Βατράχια ξενυχτάνε με ένα μυστικό...Έτσι κάνε και συ.  Come to Frog’s για να την βρεις. Μαζί μας ..και ο Π.Σ. trela@cademy να γλεντήσουμε  together! Be There .. We will Survive.















Σκηνή Νησάκι 19:00
Μικροί μάγειρες από 7 μέχρι 13 ετών, πάρετε τις κουτάλες και τις ποδιές σας και ελάτε στο ¨Νησάκι¨ σε διαγωνισμό μαγειρικής  με γεύσεις και φαντασία. 
Προϋποθέσεις: παιδιά με φαντασία και αγάπη για παιχνίδι και μαγειρική
Επιμέλεια: Στέλλα Σπανού, Chef - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Μαρία Δεκαλτσίδου, νηπιαγωγός, Αϊσέ Μολά, νηπιαγωγός, Νεζλέν Μπιμπέρ, εκπαιδευτικός.





Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης 19:00
Τιμή εισόδου: 4 ευρώ
Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης πραγματοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα». Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά μέσα από εικόνες των αντικειμένων του μουσείου να γνωρίσουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Θράκης.










10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών υποδοχή της φλόγας της ΑΓΑΠΗΣ
Πλατεία Μητροπόλεως 20:00
Υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».
Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή από Κιμμέρια – Ξάνθη και μέσω των οδών Λεωφ. Στρατού, Δημοκρίτου (ΚΤΕΛ), Μπρωκούμη, Πλατεία Ελευθερίας, Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Αντίκα, Δημαρχείο και περνώντας από τα στέκια όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως.  
Η τελετή αφής της φλόγας έγινε στην Αθήνα στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας στις 17 Αυγούστου 2012. Έκτοτε περιοδεύει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, μεταφερόμενη από εθελοντές κάθε ηλικίας και με διάφορα μέσα διασχίζοντας όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, προκειμένου να καταλήξει στην πόλη διεξαγωγής της «Αμφικτιονίας» των Εθελοντών Αιμοδοτών που φέτος φιλοξενείται στο καναλάκι της Πάργας 28–30 Σεπτεμβρίου.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ 21:30
Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της χώρας μας. Παίζουν οι μουσικοί: Δεδούσης Κώστας - κλαρίνο- τραγούδι, Κουμής Γιάννης - γκάιντα, Παυλακάκης Περικλής -  γκάιντα, Κώστα Κατερίνα - λαούτο, Τσάκος Αλέξανδρος – κρουστά,  Σπύρος Στράτος – γκάιντα.
"Από δε του μέλους και του ρυθμού και η μουσική πάσα θρακία νενόμισται..."  Στράβων.
Νεανική σκηνή 22:00
Φίλοι & Εχθροί
Το μουσικό συγκρότημα ''Φίλοι και Εχθροί'' δημιουργήθηκε στην Ξάνθη τον Απρίλιο του 2012. Απαρτίζεται από πέντε μουσικούς οι οποίοι είναι μαθητές λυκείου και φοιτητές. Δηλώνουν λάτρεις της έντεχνης ελληνικής και κλασικής ροκ μουσικής.
Εύφωνον
Οι καθηγητές και μαθητές του Ωδείου το “Εύφωνων” παίζουν μαζί παλιά και καινούρια τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.



Nostos Cafe Bar - πεζόδρομος Μαλετσίδου 5, Παλιά Πόλη 22:00
Συναυλία Live “Hush and Rush”, (classic rock, blues)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου