Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν επτά διαρρήξεις και τέσσερις απόπειρες σε καταστήματα, επιχειρήσεις και δικηγορικά γραφεία στην Ξάνθη


Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής                           
Συνελήφθησαν χθες (22-1-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας 17χρονος και τρεις 18χρονοι (2 άντρες και 1 γυναίκα) ημεδαποί , καθώς και ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε (5) δράστες, διότι, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν δικηγορικό γραφείο της πόλης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, λίγη ώρα πριν την σύλληψη, οι παραπάνω δράστες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία (3) καταστήματα στην πόλη της Ξάνθης.
Από την συνέχιση της έρευνα προέκυψε επίσης ότι, ένας από τους 18χρονους, την 26/12/2012 και 30/12/2012 το βράδυ, καθώς και την 21/01/2012 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε ένα κατάστημα και δύο επιχειρήσεις, στην Ξάνθη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ένα (1) φορητό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.
Προέκυψε επίσης ότι, ο ίδιος δράστης την 20-21/1/2013 το βράδυ, διέρρηξε τέσσερα (4) δικηγορικά γραφεία στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές, ενώ αφαίρεσε από το εσωτερικό τους ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και ένα (1) βιβλίο.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
·         Επτά (7) κινητά τηλέφωνα
·         Δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία
·         Ένα (1) δαχτυλίδι
·         Ένας (1) σουγιάς, συνολικού μήκους 17 εκατοστών
Σημειώνεται ότι σε βάρος της 18χρονης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον στην κατοχή της βρέθηκε ο παραπάνω κατασχεμένος σουγιάς. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου