Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Που τα προξένια ως το γάμο, στο νησί της Αφροδίτης» σήμερα στην Ξάνθη


Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Κυπριακή Ένωση  Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης διοργανώνουν σήμερα στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Στέγης Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Μπένης», την θεατρική παράσταση:
«Που τα προξένια ως το γάμο, στο νησί της Αφροδίτης».

Η ιστορία μας ξεκινά με την γνωριμία των νέων και συνεχίζει με τα προξένια, το προικοσύμφωνου, τους αρραβώνες, και ολοκληρώνεται με τον κυρίως γάμο με τις διάφορες φάσεις του (ρέσιν, μανάσσα,  ράψιμο κρεβατιού, ξύρισμα και ντύσιμο του γαμπρού, στόλισμα της νύφης, ζώσιμο των νεόνυμφων από τους γονείς τους, γλέντι γάμου, ξημέρωμα Δευτέρας, πλούμισμα του αντρόγυνου και κλείνει με τους συμβολικούς χορούς των συμπεθέρων- οι οποίοι ασπρίζονται απόδειξη ότι πέρασε η σειρά τους και παραδίδουν τώρα στους νέους). Κατά την διάρκεια της παράστασης θα προσφερθούν κυπριακά ποτά και κεράσματα του γάμου στην Κύπρο του προηγούμενου αιώνα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα στηθεί όμως ένα μικρό κουτί για συμβολική προσφορά στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης εις μνήμη της Μιλένας Ρούσκοβα, μιας εξαιρετικής επιστήμονος, με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, μέλους του συλλόγου μας που δυστυχώς αποβίωσε πρόσφατα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου