Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τα Χρυσωρυχεία


Στην έκδοση δελτίο τύπου για το καυτό θέμα των χρυσωρυχείων προχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης όπου αναφέρει: "Η ταύτιση απόψεων της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου  κατά των Χρυσωρυχείων με τους αρχηγούς των κομμάτων στην Αθήνα για το μεγαλύτερο κόστος από το όφελος που αφορά την επένδυση της Καναδικής εταιρείας EL DORADO GOLD  στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης και κατ’ επέκταση την ΜΗ υλοποίησή της δημιουργεί την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αναπτυξιακής πολιτικής στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ιδιαίτερα υπάρχει πλέον εντατικοποίηση των προσπαθειών του Δήμου μας και της κεντρικής σκηνής στα κάτωθι:
Α) Άμεση υλοποίηση της μελέτης που αφορά τη γεωθερμία, το πεδίο της οποίας στο Αρίστηνο αποκτήθηκε πρόσφατα από το Δήμο μας. Αφορά τηλεθερμάνσεις, θέρμανση θερμοκηπίων, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παραγωγή πέλετ, κ.λ.π. Αναμενόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας: περίπου 200 για πάντα.
Β) Δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ προϋπολογισμού περίπου 90.000.000 ευρώ. Η μελέτη είναι σε εξέλιξη και αφορά την περισυλλογή και αξιοποίηση των απορριμμάτων στη θέση ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης – Άβαντος. Αναμενόμενη  δημιουργία θέσεων εργασίας: περίπου 70 για πάντα.
Γ) Δημιουργία σφαγείου στις Φέρες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή. Αναμενόμενη αύξηση των κτηνοτρόφων της περιοχής εξελικτικά στο χρόνο σε εκατοντάδες.
Δ) Δημιουργία της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, της οποίας η ΜΠΕ είναι στο στάδιο της έγκρισης, οπότε άμεσα αρχίζει η εκτέλεση του έργου που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 70 θέσεις εργασίας.
Ε) Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο χώρο της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης σε συνδυασμό με το φυσικό αέριο.
ΣΤ) Ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που θα αποφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας λειτουργώντας για την μεταφορά πρώτων υλών για την τροφοδότηση σε εξέλιξη στον σχεδιασμό τους μεγάλων βιομηχανιών που ήδη ως πρόταση από μεγάλους ξένους επενδυτές βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης με την βοήθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι θέσεις εργασίας καθορίζονται σε πολλές εκατοντάδες.
Ζ) Η Ανάπτυξη τμήματος του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κέντρου και η σύνδεσή του με τις αγορές από το Γιβραλτάρ, τις αγορές της εγγύς Ανατολής και μέσω Μπουργκάς σιδηροδρομικά με τις χώρες της Βαλτικής. Προβλεπόμενες θέσεις εργασίας: πολλές εκατοντάδες.
Η) Ανάπτυξη της γεωργίας με νέες καλλιέργειες, της αλιείας με την δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών εκμεταλλευόμενοι τα γλυκά νερά του ΔΕΛΤΑ του Έβρου και του γεωθερμικού πεδίου του Δήμου μας στο Αρίστηνο, ως επίσης και της μελισσοκομίας.
Θ) Ανάπτυξη στον τουρισμό μας εκμεταλλευόμενοι τη γειτνίαση του Δήμου μας με την Κωνσταντινούπολη των 18.000.000. κατοίκων, των χωρών στα Βαλκάνια, αλλά και της Ρωσίας, όπου η δημιουργία απευθείας πτήσεων με την Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Τελ Αβίβ και Παρισιού, αλλά και η δημιουργία Προξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη και της Ρωσικής Τράπεζας (KEDR BANK) αποτελούν εγγύηση για την καλή πορεία επενδύσεων στον τουρισμό.
Ι) Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ του Δήμου μας για την δημιουργία μεγάλων έργων, όπως ο μικρός περιφερειακός, η παραλιακή ζώνη, οι αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι, το πάρκο Παρμενίων, το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών για την προσέλκυση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων και ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού και μια σειρά άλλων μικρότερων έργων όπως το καπνομάγαζο, το ωδείο, υδρευτικά έργα, αποχετευτικά έργα κ.α. με αρκετές θέσεις εργασίας.
K) Η δρομολόγηση του μεγάλου περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ θα συμπληρώσει πολλές προϋποθέσεις για γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.
Λ) Τέλος η ανάπτυξη και αξιοποίηση του ΔΕΛΤΑ του Έβρου και η θωράκιση με αντιπλημμυρική έργα θα αναδείξουν την περιοχή μας από κάθε άποψη.
Μ) Πρωθυπουργός της χώρας μας και οι Υπουργοί και όλες οι δυνάμεις στην Αθήνα που αγαπούν την Θράκη ας σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας με όλα αυτά που σχεδιάζουμε με τις μικρές μας δυνάμεις, αλλά με υπέρτερο πάθος για την αληθινή ανάπτυξη της περιοχής μας με συμφέρουσες επενδύσεις για τους κατοίκους και το περιβάλλον, αποκλείοντας την καταστροφή που ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ, όπως συμφωνήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και αποκλείονται με απόλυτη επιστημονική τεκμηρίωση".
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

Δείτε την λεβέντικη στάση του Δημάρχου απέναντι στον πρέσβη του Καναδά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου