Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις: Καλή επιτυχία και ψυχραιμία!


Σε 45 λεπτά από τώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όσα παιδιά διαγωνίζονται για να μπούνε στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Ο αγώνας σας τελείωσε. Τώρα θα φανεί κατά πόσο διαβάσατε ή πόσο ήρεμοι είστε κατά τη δύσκολη ώρα των εξετάσεων. Σαφώς και πάντα υπάρχουν θέματα- παγίδες. Απεύχομαι να αποφευχθούν φέτος.
Μια δύσκολη χρονιά ομολογουμένως, λόγω και της «απειλής» που υπήρξε από μέρους των καθηγητών περί απεργίας, αφήνοντας στην αγωνία μαθητές και γονείς. Τελικά όμως ανέστειλαν μια τέτοια πρόθεση τους και έτσι διεξάγονται κανονικά οι Πανελλαδικές. Κατά τα άλλα, οι γονείς είναι και αυτοί στρεσαρισμένοι, λόγω των πολλών χρημάτων που έδωσαν σε ιδιαίτερα ή σε φροντιστήρια, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλουν να δούνε στεναχωρημένα τα παιδιά τους.
Να σας πω όμως κάτι: Μην επιβαρύνετε περισσότερο τα παιδιά. Και να πετύχουν και να μην πετύχουν είναι το ίδιο και το αυτό. Προσωπικά πήγα τουρίστρια στις Πανελλαδικές γιατί δεν με ενδιέφερε να περάσω κάπου. Για την ακρίβεια ήθελα να γίνω ηθοποιός, γιατί έτσι γούσταρα καλλιτεχνική φύση.
Το είχα ξεκαθαρίσει στους γονείς μου και δεν έγινε και τίποτα. Αντιθέτως θυμάμαι ο πατέρας μου είχε πάει με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη και με είχε γράψει για να διαγωνιστώ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Σε αυτή τη ζωή μετράει να έχουμε όνειρα. Άσχετα αν δεν τα εκπληρώνουμε στο 100%. Μπορεί να τα ζούμε στο ελάχιστο και να βλέπουμε πως δεν μας ταιριάζουν.
Πράγματι έπαιξα σε ερασιτεχνικές παραστάσεις, έκανα το κέφι μου αλλά είδα ότι ένα τέτοιο λειτούργημα δεν θα μου πήγαινε. Και τώρα δίνω εξετάσεις σαν φοιτήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού. Είναι η προτελευταία χρονιά. Στα 28 μου χρόνια άρχισα να σπουδάζω συνειδητά και ένα αντικείμενο που γουστάρω. Και στην αγορά εργασίας ήμουν από 18 χρόνων. Με μια διακοπή ενάμισι χρόνου ανεργίας τώρα.
Αλλά έχει ο Θεός… Έχω ελπίδα πάντα προς το καλύτερο. Και εσείς να κοιτάτε μπροστά. Ότι και να γίνεται στη ζωή σας. Δεν εξαρτάται η ζωή μας από τις ευκαιρίες που έρχονται. Αλλά από το Θεό.Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας και Εκείνος επιτρέπει ποιο σχέδιο είναι το καλύτερο για εμάς.Ας Του δείχνουμε εμπιστοσύνη.
Με αγάπη
Νάντια
Υ.Γ. Και σας αφιερώνω ένα τραγουδάκι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου