Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Δέκα γαλάζιες σημαίες στη Θράκη-Οι τέσσερις στην Ξάνθη

Το Θρακικό Πέλαγος με τις υπέροχες ακτές του φέτος επιβραβεύτηκε με δέκα γαλάζιες σημαίες.
Η Διεθνής Επιτροπή Αξιολόγησης των ακτών ανακοίνωσε τα φετινά βραβεία ποιότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών, με την Ελλάδα να κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στη σχετική κατάταξη. Συνολικά στη χώρα απονεμήθηκαν 393 Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων οι 26 εντοπίζονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ.


Όπως αναφέρει το thrakinews, στην Π.Ε. Ξάνθης Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν φέτος τα Μάγγανα, το Πόρτο Μόλο, το Μυρωδάτο και τη Μάνδρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι μόνο η παραλία των Μαγγάνων είχε λάβει το σχετικό βραβείο. Στην περίπτωση της Κομοτηνής, οι Γαλάζιες Σημαίες απονέμονται σε τέσσερις παραλίες την ευθύνη λειτουργίας των οποίων έχει ο δήμος Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Φανάρι/Camping, την Αρωγή, το Φανάρι/Δημοτική και τη Μέση. Η Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης και η Κυανή Ακτή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης συμπληρώνουν τη δεκάδα των ακτών της Θράκης στις οποίες θα κυματίζουν οι σημαίες, ενώ ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ η Καβάλα και η Θάσος συγκεντρώνουν και φέτος τη μερίδα του λέοντος με 16 συνολικά ακτές να βραβεύονται με Γαλάζιες Σημαίες.

Ο υδράργυρος αυτήν την εβδομάδα θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου παρόλα αυτά μόνο οι τολμηροί και οι λάτρεις της θάλασσας βουτάνε στα νερά. Οι υπόλοιποι περιμένουμε την κατακόρυφη αύξηση για να χαρούμε τις ξεχωριστές και βραβευμένες παραλίες μας.
Με αφορμή το κείμενο αυτό ας ακούσουμε και ένα όμορφο τραγούδι ενόψει καλοκαιριού που πλησιάζει επικίνδυνα... Τέσσερις μέρες έμειναν για να μπούμε ημερολογιακά στη θερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου