Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ενισχύονται οι μάχιμες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με 675 αστυνομικούς

Στο πλαίσιο των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα στελεχωθούν με (625) διοικητικούς υπάλληλους, ενώ αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών θα διατεθεί σε μάχιμες υπηρεσίες, σε υλοποίηση της εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Επιπλέον (50) αστυνομικοί θα αποδεσμευθούν από την Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα διατεθούν στη μάχιμη αστυνόμευση  

Ενισχύονται το επόμενο χρονικό διάστημα οι μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς (675) αστυνομικοί θα αποδεσμευθούν από διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και θα διατεθούν στη μάχιμη αστυνόμευση, σε υλοποίηση της σχετικής εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια.     
Στόχος είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, (625) διοικητικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν σύντομα, ως πολιτικό προσωπικό, στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα άτομα αυτά θα ενταχθούν σε διάφορες διοικητικές θέσεις και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, ενώ αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών θα αποδεσμευθεί με σκοπό την ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης.
Πιο αναλυτικά, από τους (625) διοικητικούς υπαλλήλους, οι (202) θα διατεθούν σε επιτελικές θέσεις αστυνομικών υπηρεσιών της Αθήνας, (79) σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ενώ οι υπόλοιποι (344) θα ενισχύσουν ανάλογες διοικητικές υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προηγηθεί εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων στα αντικείμενα των καθηκόντων, που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες υπηρεσίες τους.    

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, αποδεσμεύονται από την Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου της Δημοκρατίας και διατίθενται ομοίως σε μάχιμες υπηρεσίες, πενήντα (50) αστυνομικοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου