Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Απόκτηση χαράς

Πριν μερικές μέρες ο σύζυγος μου βρήκε ομιλίες του π. Νικόλαου Λουδοβίκου στο διαδίκτυο και τις ακούμε. Στις ομιλίες του είναι απλός και μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε το τι λέει. Και να ανοίξει τους ορίζοντες του. Βρήκα στο διαδίκτο αυτήν την ομιλία του για ένα θέμα που μας απασχολεί: "Την απόκτηση της χαράς".
Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος γεννήθηκε στο Βόλο το 1959. Σπούδασε Ψυχολογία, Παιδαγωγική, Θεολογία και Φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι (Σορβόννη [Paris4] και Institut Catholique de Paris) και το Cambridge. Είναι διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990). Εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο για τον Αρχέγονο Χριστιανισμό Tyndale House του Cambridge και δίδαξε ή έδωσε σεμινάρια στο Κέντρο Προχωρημένων Θεολογικών και Θρησκευτικών Σπουδών (C.A.R.T.S.) της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο του Durham, δίνοντας επίσης διαλέξεις και σε άλλα Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα.
Σήμερα είναι Καθηγητής της Δογματικής και της Φιλοσοφίας στην Ανωτ. Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης, επιστημονικός συνεργάτης - συγγραφέας στο μεταπτυχιακό Θεολογικό πρόγραμμα του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου και part - time λέκτορας στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου