Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ 1ου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ



Ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης από της 5 έως της 7 Ιουλίου 2013.
Σαράντα οκτώ συγκροτήματα από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα  και  από την Αμερική, αντάμωσαν στην Ξάνθη που γέμισε με ήχους της παράδοσης, τραγούδια και χορούς. Η πόλη με τα χίλια χρώματα ομόρφυνε με τις πλούσιες φορεσιές και ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο από την νεολαία των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων.
Σ αυτό το αντάμωμα γνωριστήκαμε μέσα σ ένα κλίμα γλεντιού, ενώ με τις παράλληλες εκδηλώσεις και τις ξεναγήσεις δώσαμε τη δυνατότητα τους φίλους που μας επισκέφθηκαν να γνωρίσουν τον τόπο μας, να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.
Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  θα επιδιώξουν ακόμη  μεγαλύτερη συμμετοχή του απόδημου Ελληνισμού, ώστε η Ξάνθη να γίνει ο τόπος συνάντησης των Ελλήνων της διασποράς .
Ευχαριστούμε τα συγκροτήματα που συμμετείχαν, το Δήμο Ξάνθης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, τον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης και όλους τους εθελοντές που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.
Ιδαίτερα ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και την αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την υποστήριξη και τις ευχές τους.

* Σχετικά με το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη

* Φωτογραφικό υλικό σχετικά με το αντάμωμα   http://www.flickr.com/photos/fexanthis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου