Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Βαριέμαι ευφάνταντα!!!


Φωτογραφία από το ίντερνετ
«Βαριέμαι ευφάνταστα», ήταν το σύνθημα που διάβασα σε έναν τοίχο πολυκατοικίας χθες το βράδυ, περπατώντας με το σύζυγο μου. Αυτό με εκφράζει, του είπα και γέλασα. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή αυτό έκανα. Βαριόμουν αλλά δεν είχα ενοχές. Είχα ονειροπόληση, φαντασία και πολλές ιδέες. Πολλές από αυτές έγιναν πραγματικότητα. Όταν με ρωτούσε η μαμά μου τι έκανα χωμένη μέσα στο δωμάτιο της έλεγα άλλοτε ταβανοθεραπεία και άλλοτε τοιχοθεραπεία. Ακόμη μου τη λέει…
Και τώρα στην ανεργία… Πρέπει να νιώθω ενοχές που κάθομαι; Πήρα την απόφαση πως όχι. Αρκετά στεναχωρήθηκα. Ήρθε η ώρα να πω πως ευτυχώς που ήρθε και αυτό το χρονικό διάστημα και ξεκουράστηκα. Εργάζομαι από τα 18 μου και με εξαίρεση κάποια μικρά διαλείμματα έχω στο ενεργητικό μου 14 χρόνια εργασίας. Και είμαι στα 34. Θα δώσει ο Θεός και τη δουλειά. Έχω πίστη πως θα γίνει. Άλλωστε ποτέ δεν μας άφησε μόνους. Πάντα έστελνε αγγέλους να μας βοηθάνε. Αυτό θα γίνει και τώρα.
Είμαι αιθεροβάμων; Φαντασιόπληκτη; Ονειροπαρμένη; Αισιόδοξη; Έχω ελπίδα πως τίποτα δεν πεθαίνει. Όλα είναι ζωντανά μέσα μας αρκεί να το θέλουμε. Αποφάσισα στο εργοστάσιο του οργανισμού μου να ανοίξω ένα μαγαζάκι με καλούς λογισμούς. Μπούχτισα με τους άσχημους και τους μίζερους. Δεν έχουμε πολύ καιρό ζωής. Τουλάχιστον εδώ. Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Ακόμη και αυτό που κάθομαι και δεν κάνω τίποτα. Ποιος είπε ότι οι δραστήριοι άλλαξαν τον κόσμο;
Θα έλεγα πως αυτοί που δεν βιάζονται, κλείνουν το ραντεβού με την ιστορία. Όλα θέλουν το χρόνο τους για να υλοποιηθούν. Ακόμη και οι καρποί πάνω στα δέντρα όταν δεν ωριμάσουν δεν γίνονται τροφή. Ούτε και τα λουλούδια δεν γίνονται όμορφα εάν το έδαφος, το κλίμα και το νερό δεν είναι τα κατάλληλα. Δεν πιστεύω στη συνωμοσία του σύμπαντος. Πιστεύω στον Δημιουργό του σύμπαντος που έχει το χρόνο Του. Δεν βιάζεται. Ξέρει πότε θα κάνει την κατάλληλη κίνηση. Όταν η ψυχή θα είναι έτοιμη να το δεχθεί. Όταν θα είναι έτοιμος ο άνθρωπος να είναι ευγνώμων.

«Καμιά φορά, όταν προσμένεις κάτι για λίγο περισσότερο, είναι απλά για να μεγαλώνει το χαμόγελό σου, όταν τελικά αυτό συμβαίνει», έγραψε η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη στο blog της στο www.missbloom.gr και προσυπογράφω


4 σχόλια:

  1. ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ.ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ, ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας κ. Θανάση. Νομίζω έχω άσβεστη την ελπίδα, παρά την πίστη. Μακάρι να είχα πίστη. Ενδεχομένως και να την έχω. Οι τόσο σοβαρές έννοιες δεν ξέρω αν μπορούν να εξηγηθούν με λόγια. Πάντως κάθε μέρα είναι αγώνας. Πέφτουμε, σηκωνόμαστε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Απλώς δεν θέλω να αφήνω τις μέρες να περνούν χωρίς να τις καταλαβαίνω. Γιατί το παρόν είναι η ζωή μας. Χαίρομαι που επικοινωνούμε έστω και διά μέσω των γραπτών. Στην εποχή του διαδικτύου άλλωστε δεν έχει σημασία που μένουμε. Είναι σαν να μιλάμε σχεδόν καθημερινά. Την αγάπη μου σε εσάς και στη Σόνια. Μακάρι να μπορέσετε να έρθετε και φέτος στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης όπως πέρυσι. Γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση ή όπως λέει και ο Μητροπάνος: "Γιορτάζω όταν πονάω". Ψέμματα ότι μέσα από τη θλίψη μαθαίνουμε τόσα πολλά για τον εαυτό μας; Ας το γλεντήσουμε λοιπόν. Ουδείς άξιος. Η Χάρη του Θεού μας κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑΝΤΙΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ??ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΙΔΙΚΑ Η ΣΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΩ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ .ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΕΝΗ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου είναι οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Ελάτε να γιορτάσουμε. Όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα. Δύο χρόνια άνεργη είμαι και σας το λέω: Ο Θεός δεν αφήνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή