Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ποια ανάγκη σου θες να καλύψεις ρωτώντας χωρίς να σκέφτεσαι;

«Εσείς παιδάκια έχετε;» Όπως λέμε: «Εσείς ζωάκια έχετε;» Όταν γίνεται η πρώτη ερώτηση νομίζουν ότι ρωτάνε τη δεύτερη. Καταρχήν είναι αδιακρισία να ρωτάς το πρώτο. Δεν είναι ζωάκι, είναι παιδάκι. Σημαίνει δηλαδή πως κάποιος μπορεί να προσπαθεί ή να στεναχωριέται που έχασε ήδη ένα ή και περισσότερα παιδιά.
Από τότε που παντρεύτηκα με ρωτούσαν διάφοροι. «Όχι κυρία μου δεν παντρευτήκαμε γιατί ήρθε ο πελαργός. Παντρευτήκαμε γιατί επιλέξαμε ο ένας τον άλλο». Ωραία. Πάμε παρακάτω. Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου του γάμου, επειδή έβαλα κιλά μονίμως να κοιτάνε την κοιλιά μου. «Λίπος είναι δεν είναι μωρό. Δεν βλέπεις που κάναμε και πισινό και μπούτια;» Μέχρι και υποψήφια βουλευτής με ρώτησε αν κυοφορώ, για να χαρεί είπε… Άραγε όταν της είπα ότι δεν είμαι, λυπήθηκε; Το ότι το κόμμα της κανόνισε στο να μην μπορούμε να μεγαλώνουμε παιδιά θα ήταν η ιδανικότερη απάντηση.
Βέβαια τότε ήμουν έγκυος και δεν το ήξερα. Και μετά δυστυχώς ήρθε και η αποβολή. Τότε οι ερωτήσεις τύπου είσαι έγκυος άλλαξαν και έγιναν πιο προσωπικές. Ρε άνθρωπε δημοσιογράφος είμαι και καταλαβαίνω ότι η περιέργεια σου υπερβαίνει την καλή σου διάθεση. Γιατί αν είχες την δεύτερη θα προσευχόσουν για μένα δεν θα διψούσες για να μάθεις. Ποια ανάγκη σε κάνει να μάθεις τα ενδότερα; Γουστάρεις να μάθεις ότι ο άλλος πονάει; Θες να τον παρηγορήσεις; Δεν μπορείς, στο λέω.
Η παρηγοριά για μένα είναι σε δυο γυναίκες. Σε μια που δεν έχει παιδιά και προσεύχεται για μένα πρωί και βράδυ γιατί με βλέπει ψυχοκόρη της και θέλει να χαρώ, η δεύτερη είναι που έχασε δύο παιδιά 26 και 39 χρόνων και μου τηλεφωνεί και μου λέει να μη στεναχωριέμαι, γιατί θα κάνω παιδιά. Αυτή που πονάει όσο καμία άλλη. Εσύ τώρα που κόπτεσαι, ξαναρώτα με και θα σου πω για αυτές τις γυναίκες.
Ιδίως η πρώτη που δεν έχει παιδιά έχει μια υπέροχη σχέση με το σύζυγο της που θα τη ζήλευαν εκατομμύρια ζευγάρια με παιδιά. Μόνο που τους βλέπεις, χαίρεσαι!!! Γιατί δεν τους ένωσαν τα παιδιά και δεν τους χώρισε η απουσία τους. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Είναι ο ένας για τον άλλο.
Όσο για εσάς που λαχταράτε παιδί μην στεναχωριέστε. Ας αγαπιόμαστε με τον-την σύντροφο μας, να χαιρόμαστε τον έρωτα μας και έχει ο Θεός. Το παιδί είναι δώρο του Θεού και όταν γουστάρει το δίνει. Μάλιστα άκουσα τον π. Νικόλαο Λουδοβίκο που είπε πως αποφασίζονται από Εκείνον πριν το γάμο.

Όσο για συγγενείς και φίλους που επιμένουν να είναι αδιάκριτοι δείχνουν πως δεν δίνουν μια για πάρτη σου. Νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να μπούνε στη θέση σου. Απλώς σκέφτομαι να το γυρίσω στο χιουμοράκι και να τους ρωτήσω με πονηρό υφάκι: «Εσύ πόσες φορές πηδιέσαι;» Θέλω να δω μόνο τα μούτρα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου