Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος θα πηγαίνει πλέον στα νοσοκομεία; 25 ευρώ η είσοδος

6 εκατομμύρια ανασφάλιστοι Έλληνες και πλέον όσοι έχουν ασφάλεια πρέπει να χώνουν 25 ευρώ είσοδο για να μπαίνουν στα νοσοκομεία. Έλα ας μην κρυβόμαστε. Πάνε σε κάθαρση πληθυσμού. Έτσι καθαρές δουλειές. Δεν έχει κανείς τόσα χρήματα για να πηγαίνει στο γιατρό άρα θα σφίγγει τα δόντια και θα πεθαίνει στο σπιτάκι του.
Γλυκός θάνατος θα μου πεις. Μέσα στο οικείο περιβάλλον. Αλλά με ποιο δικαίωμα ένας μπουμπούκος που κάποτε πουλούσε βιβλία στην τηλεόραση έγινε Υπουργός Υγείας και χαράζει πολιτικές για τον κόσμο που υποφέρει; Ξέχασε από πού ξεκίνησε; Καλά είδα σε ένα σχόλιο ενός κειμένου ότι από τους τόσους γιατρούς που θα απολύσει ας κρατήσει και έναν γιατί θα του χρειαστεί.
Νέμεσις την έλεγαν οι αρχαίοι. Παιδαγωγία λέγεται στην Εκκλησία μας όταν υπάρχει αδικία. Δεν την θέλει ο Μεγαλοδύναμος. Αλλά θέλει συνέργεια. Αν εμείς καταπίνουμε όσα μας πλασάρονται τι να σου κάνει ο Θεός; Να κατέβει ο ίδιος να βγει στους δρόμους; Το έκανε όταν ήρθε για να διδάξει το λόγο Του. Και εμείς του φερθήκαμε σαν γνήσια τέκνα της πτώσης: Τον Σταυρώσαμε.
Δικαιολογία του Υπουργού πως αυτά τα χρήματα θα πάνε σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μπούνε στα νοσοκομεία. Όπως τα χρήματα που δώσαμε ως εισφορά αλληλεγγύης και μειώθηκε μετά το επίδομα ανεργίας; Σαν δεν ντρέπονται.
Αντί να κυνηγήσετε τους μιζαδόρους, τα λαμόγια και τους επιτήδειους αρμέγετε τον κοσμάκη που δεν έχει τίποτα πλέον; Ούτε αξιοπρέπεια δεν του έμεινε. Του την πήρατε και αυτή.

Συμβουλή προς πάσα κατεύθυνση: Προσευχή στους προστάτες Αγίους μας για να μας γιατρεύουν ψυχές και σώματα. Η πίστη, η ελπίδα και η υπομονή μας έμειναν. Κουτσουρεμένες αλλά ας τις κρατήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου