Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις για το βιβλίο στη ΦΕΞ

Οι ομάδες της ΦΕΞ ανάγνωσης, δημιουργική γραφής, κινηματογραφική λέσχη, θεατρικό εργαστήρι «οδός ονείρων»  και το Ράδιο Ξάνθη  οργανώνουν και παρουσιάζουν εκδηλώσεις για το βιβλίο.

Το πρόγραμμα

Καθημερινά στο Ράδιο Ξάνθη και στον βιβλιοστάτη το βιβλιοπωλείο Πυργελή τοποθετεί βιβλία και προτείνει στους αναγνώστες., ενώ κάθε Κυριακή στις 11:00 «Μύθι μύθι μύθι της Κυριακής το παραμύθι» και κάθε Τετάρτη στις 7.00 «σαν παραμύθι η ζωή» παραμύθια για μεγάλους. με την Δήμητρα Πυργελή.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Βιβλιοπαρουσίαση «Αποκαΐδια και βατόμουρο γλυκό»  της Φωτεινής Ναούμ
Η ομάδα ανάγνωσης της ΦΕΞ και το βιβλιοπωλείο Πυργελή παρουσιάζουν το βιβλίο της Φωτεινής Ναούμ «Αποκαΐδια και βατόμουρο γλυκό» .

Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 17.30 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Σεμινάριο δημιουργικής γραφής
Για δεύτερη χρονιά η ΦΕΞ οργανώνει το σεμινάριο δημιουργικής γραφής
Α’ κύκλος: Βασικές αρχές δημιουργικής γραφής: Διήγημα. Πρακτική προσέγγιση και μύηση στα μυστικά της δημιουργικής γραφής μέσα από πρακτικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αλλά και στο σπίτι. …

Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Βιβλιοπαρουσίαση - «οι Καλοί & οι Κακοί Πειρατές»
Η ομάδα ανάγνωσης της ΦΕΞ και το βιβλιοπωλείο Πυργελή προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους και παρουσιάζουν το συγγραφικό έργο του Παπαθεοδούλου Αντώνη.

Ο χώρος και οι άνθρωποι - Εκδήλωση προς τιμή του Θωμά Εξάρχου.
Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
 Η ΦΕΞ έχει αφιερώσει το φετινό της πρόγραμμα  ως δείγμα εκτίμησης και σεβασμού στο Θωμά Εξάρχου.
Οι άνθρωποι διαμορφώνουν τους χώρους μνήμης
Ο Αρίοστος ο ήρωας του Γ. Ρίτσου, συναντά στην Ξάνθη τον δικό μας Θωμά Εξάρχου και γίνεται άριστος αφηγητής της ξανθιώτικης μνήμης. Μέσα από τις σελίδες  των βιβλίων και των μνημονεύσεων του Θ. Εξάρχου οι ιστορίες ζωντανεύουν. Το μουσείο γίνετε οικία, οικείο όπως και όλα τα σπίτια, οι δρόμοι, οι πλατείες…
Μας ξεναγεί στους χώρους της μνήμης, σαν σε μια μικρή εξομολόγηση, «για πράγματα που με το πέρασμα του χρόνου μαλακώνουν, γλυκαίνουν…
Καθημερινά στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης έκθεση του συγγραφικού έργου του Θωμά Εξάρχου.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η ομάδα ανάγνωσης φιλοξενεί τους νησιώτες, «το θεατρικό αναλόγιο Θάσου» στην μουσικοθεατρική παράσταση «Λόγια της πλώρης» του Α. Καρκαβίτσα εγκαινιάζονται το νέο κύκλο εκδηλώσεων για το βιβλίο.
Από το νέο έτος (2014) κάθε Σάββατο οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να παρακολουθούν εκδηλώσεις για το Βιβλίο. Ιανουάριος Φεβρουάριος, αφιέρωμα στον William Shakespeare περισσότερα στο αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ για το 2014 που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες :
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  -  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης      

Αντίκα 7   67100 Ξάνθη    Τηλ. 25410 25421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου