Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αν οι δολοφονίες έξω από τη Χ.Α. έγιναν για αντίποινα, ανοίγει κύκλος αίματος και κινδυνεύουμε από εμφύλιο

Μια μέρα μετά τη δολοφονία δύο νέων και τον βαρύτατο τραυματισμού ενός επίσης νεαρού άνδρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Λεωφόρου Ηρακλείου Αττικής. Δεν εντοπίστηκαν οι δράστες και ακόμη παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το αν ήταν αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, ο κύκλος αίματος με εκδικήσεις δεν πρόκειται να σταματήσει στη χώρα μας και ίσως να πάρει τις διαστάσεις εμφυλίου πολέμου.
Αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά είναι μια ψυχρή πραγματικότητα. Έτσι συμβαίνει, όταν αδέλφια χωρίζονται σε πολλά στρατόπεδα και κοιτάζει ο καθένας πως θα εξοντώσει τον άλλο, για να πάρει το αίμα του πίσω. Λυπούμαι βαθύτατα που δύο παλικάρια άφησαν την τελευταία τους πνοή και ο ένας χαροπαλεύει σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν υπάρχει ή αν υπάρχουν ψήγματα της, αν δεν τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, θα γίνουμε ένα απέραντο χάος.
Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι τα γεγονότα είναι σοβαρά και να κρατήσει μια σοβαρή στάση. Η ψυχραιμία, η λογική, η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα μας. Η φτώχεια δεν είναι δικαιολογία για να πάθουμε τα χειρότερα. Να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα που οι περισσότεροι βαπτίζονται χριστιανοί ορθόδοξοι να υπάρχει κλίμα πολέμου με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Αν νομίζεις πως δεν σε αφορούν όλα αυτά, είσαι γελασμένος. Πρέπει να νοιαστούμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά. Να βάλουμε πρώτα το συνάνθρωπο και μετά τον εαυτούλη μας. Όλα κρέμονται από μια κλωστή και είμαστε σχοινοβάτες πάνω σε τεντωμένοι σκοινί. Αυτή η εκκωφαντική σιωπή που κυριαρχεί τα τελευταία τρία χρόνια στην ελληνική κοινωνία μπορεί να γίνει ένας τρομακτικός θόρυβος. Γιατί όσο σιωπούν οι περισσότεροι Έλληνες, άλλο τόσο δεν ξέρουμε τι καζάνι βράζει μέσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου