Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Οι δύσκολοι αγώνες είναι για τους Αγίους-Ας τους έχουμε παράδειγμα

Σήμερα μας επισκέφθηκε το φθινόπωρο με τις καταιγίδες του και τις βροχούλες του. Η θερμοκρασία δεν έκανε ακόμη μεγάλη βουτιά, αν και πήραμε μια πρώτη γεύση από τον φθινοπωρινό Νοέμβρη.
Επειδή όμως είδα πως κάποιοι ανησύχησαν με το τελευταίο κείμενο που έγραψα τους διαβεβαιώνω πως αντέχω ακόμη. Τι να κάνουμε; Λυγίζουμε και εμείς οι φαινομενικά δυνατοί. Χρειάζεται κάποιες φορές να σπάμε για να μπορούμε να μαζεύουμε τα κομμάτια μας.
Κατά τα άλλα όμως κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μια καινούργια μέρα. Θυμάμαι αυτό μου το έλεγε η αδελφή μου από μικρές που ήμασταν. Είναι μια Σκάρλετ Οχάρα η ίδια και αυτό το βλέπω σαν μάθημα ζωής.
Κανονικά δεν θα πρέπει να στεναχωριόμαστε για κάτι που δεν είναι στο χέρι μας αλλά και για αυτά που είναι στο χέρι μας. Τελικά όμως όλα είναι στο σχέδιο του Θεού. Προσπαθούμε όσο μπορούμε, με τις δυνάμεις που έχουμε, με τη διάθεση μας, με τις αντοχές μας, με τα κομμάτια μας και αναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας.
Άλλωστε Χριστός Ανέστη. Και μαζί με τον Κύριο και εμείς. Δεν έχει σημασία που πέφτουμε, σημασία έχει να σηκωνόμαστε. Και έτσι προχωράει η ζωή. Μικρή ή μεγάλη. Ότι χρονικό διάστημα μας δώσει ο Κύριος. Αυτός ξέρει.
Ας κοιτάζουμε πώς να τη ζούμε… Οι Άγιοι μας ζούσαν με μια ντομάτα την ημέρα ή ίσως και την εβδομάδα, με άσκηση που ξεπερνάει τα όρια του ανθρώπου, με ελάχιστες ώρες ύπνου, με σκληρή εργασία. Χθες διάβαζα το βίο του Αγίου Νεκταρίου για να τον πω στα παιδιά του κατηχητικού και ξεχώρισα ότι είχε πολύ μεγάλη υπομονή παρόλες τις φοβερές συκοφαντίες που δέχθηκε και καμιά εργασία του δεν θεωρούσε ανάξια. Για αυτό και σκούπιζε ο ίδιος τις τουαλέτες στη Ριζάρειο Σχολή όπου ήταν διευθυντής αλλά και έκανε δουλειές οικοδόμου όταν χτίζονταν το μοναστήρι στην Αίγινα.
Τώρα στις 9 Νοεμβρίου είναι η εορτή Του. Ας μας δώσει την ευχούλα Του και εμείς θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας και των Αγίων γίνονται όλα τα ωραία.

Α να τώρα είδα να προβάλει και ο ήλιος έξω. Τελικά το φθινόπωρο είναι ήπιο μέχρι στιγμής. Δόξα τω Θεώ!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΝΑΝΤΙΑ ! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ--ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΣΥΝ ΘΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ + ΣΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κ. Θανάση. Να είστε πάντα καλά. Εσείς δίνετε σε εμένα θάρρος να συνεχίζω και εγώ σε εσάς. Και σε όλους μας οι πρεσβείες της Παναγίας και των Αγίων. Έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο ένας τον άλλο. Σας στέλνω την αγάπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή