Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Γνωριμία των Ξανθιωτών με το Γέροντα Σωφρόνιο μέσα από εκδήλωση

Καθιστός ο Άγιος Σιλουανός και όρθιος ο Γέροντας Σωφρόνιος που έγραψε τη βιογραφία του και έγινε αιτία για να ακολουθήσουν πολλοί το μοναχισμό ή να βαφτιστούν ορθόδοξοι. 
Μια ξεχωριστή ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον μακαριστό Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ είχαν όσοι βρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα θρακικής τέχνης και παράδοσης υπό τη διοργάνωση της Μητρόπολης και ομιλητή το Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεο ο οποίος γνώριζε πολλά χρόνια τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου του Έσσεξ της Αγγλίας ως εμπειρικό θεολόγο και πνευματικό πατέρα όπως ήταν και το θέμα της ομιλίας του.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου που άκουσε με μεγάλη προσοχή για δύο ώρες τις μαρτυρίες του Μητροπολίτη. Στην αρχή της εκδήλωσης είχε προηγηθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο με βιογραφικά στοιχεία του Γέροντος Σωφρονίου αλλά και πλάνα από το μοναστήρι στο Έσσεξ της Αγγλίας που είναι ιδιόρρυθμο αφού υπάρχουν κοινότητες ανδρών και γυναικών από διάφορες χώρες.


Σας παραθέτω φωτογραφίες από την εκδήλωση. Επιφυλάσσομαι τις επόμενες μέρες να ανεβάσω βίντεο από την ομιλία του. Ο συνεργάτης μου Αργύρης Μυτακίδης ήδη έκανε την καταγραφή και αναμένεται σύντομα να τα δείτε όλοι όσοι δεν παραβρεθήκατε και μένετε σε όλα τα μέρη του κόσμου και βλέπω πως μας διαβάζετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου