Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου Στέλλας Σπανού "Θρακιώτικη κουζίνα"

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οι εκδόσεις «Διάπλαση», το βιβλιοπωλείο «Πυργελή», ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Οι αλησμόνητες πατρίδες», ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ν. Ξάνθης «Οι τραντελλένες» και ο Σύλλογος Θρακιωτών Ν. Ξάνθης, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο μαγειρικής της  βραβευμένης ελληνίδας chef Στέλλας Σπανού με τίτλο,
«Θρακιώτικη κουζίνα»
Το ταξίδι στις γεύσεις της Θράκης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Εκεί που νομίζεις ότι πλησιάζεις στον κορεσμό, εκεί ανακαλύπτεις καινούργιες μυρωδιές και γεύσεις.
Σε κάθε σου βήμα παρουσιάζεται ένας καινούργιος γευστικός πειρασμός που σε καλεί να τον δοκιμάσεις. Αυτή η πολυπολιτισμική κουζίνα που έχει η περιοχή είναι αυτό το «κάτι» που σε κάνει να μην πλήττεις ποτέ γευστικά.
Τόπος γεμάτος με μπαξέδες και λογής-λογής κρεατικά, θαλασσινά με έντονο το άρωμα της θάλασσας, σιτηρά και ψωμί με μοσχοβολιές και με μια αυθεντικότητα, τόσο στα γλυκά και στα ανατολίτικα μπαχάρια, όσο και στους ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν μέσα από τη γη τα προϊόντα.
«Η γεύση κυκλοφορεί στο αίμα της Στέλλας Σπανού περισσότερο από κάθε άλλο υγρό.
Στα μάτια της λάμπει η χαρά της μύησης σε μια καινούρια πλευρά της νοστιμιάς, που σαν δαιμόνια ρεπόρτερ, θα καταγράψει στο μυαλό και την φωτογραφική της μηχανή για να μελετήσει ξανά και ξανά . Και ως γνήσια και γενναιόδωρη , τα μυστικά δεν τα κρατά μόνο στα άδυτα της κουζίνας της.Όπως θα χαρεί να σου μαγειρέψει ή να σου αποκαλύψει κάποιο γευστικό κόλπο της παράδοσης, έτσι θα χαρεί να σου σερβίρει ένα ολόκληρο βιβλίο, που στη συνταγή του θα περιέχει όλα τα συστατικά μιας βιωμένης εμπειρίας».
Ελένη ΨυχούληΔημοσιογράφος/Τηλεπαρουσιάστρια
«Σε κάθε της γωνιά η Θράκη σού θυμίζει ότι, παρόλο που όλα αλλάζουν γύρω μας, η ψυχή της κουζίνας της μένει πάντα ίδια και απαράλλακτη. Ανέπαφη, βρίσκεται εκεί και σε περιμένει να την ανακαλύψεις, να τη δοκιμάσεις, να πειραματιστείς μαζί της και να τη γευτείς.
Η Στέλλα Σπανού  είναι από τους ανθρώπους εκείνους που πίστεψε  ότι  οι γεύσεις  από την Θράκη  έχουν  τον δικό τους  ξεχωριστό χαρακτήρα   και πως  τα φαγητά και οι συνταγές μπορεί να μοιάζουν, αλλά  από περιοχή σε περιοχή  είναι διαφορετικά   και  η επιτυχία τους εξαρτάται από το  χέρι  που τα φτιάχνει.Με αυτό το βιβλίο η Στέλλα  ξεκινά ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων . Στην διάρκεια  του θα  μας σερβίρει   φαγητά από την Θράκη που τα έχουμε ακούσει τα έχουμε δοκιμάσει αλλά τώρα μπορούμε να τα γευτούμε και να τα βάλουμε στην καθημερινότητα μας».
Ιορδάνης ΧασαπόπουλοςΔημοσιογράφος
Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.
·         Επιμελείται μενού για εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.
·         Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.
·         Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και το «Καβάλας γεύσεις» που κέρδισε το GOURMAND BEST IN THE  WORLD AWARD COOKBOOK·         Διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής  για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης για ενήλικες και παιδιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν: ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο οινοποιός Οδυσσέας Βουρβουκέλης και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Κληματαριά» Νικόλαος Κουτσουρίδης.
 Συντονίζει ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Σοφιανός Ουτατζής.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη και η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Γευστικός χορηγός: Το DELLY Παραδοσιακό «Τέλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου