Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου

Σάρκα και οστά παίρνει το όνειρο χιλιάδων ποντίων για τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου, ένα χρόνιο αίτημα των ποντιακών συλλόγων, με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντας για σύναψη σύμβασης έργου Ιδιωτικού Δικαίου για εκπαιδευτές Ποντιακής Διαλέκτου στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που εξέδωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Ενδεικτικά το αντικείμενο εργασίας των Εκπαιδευτών Ποντιακής διαλέκτου θα είναι η διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου στα τμήματα μάθησης, η συμμετοχή στις συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης της Πράξης, η ορθή τήρηση των εντύπων των τμημάτων μάθησης και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης εντύπων και εκθέσεων. Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους είναι να κατέχουν πτυχίο ανώτατης σχολής και να γνωρίζουν την ποντιακή διάλεκτο.
Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών υποψηφιοτήτων ξεκίνησε από την Τετάρτη και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα λειτουργήσουν τμήματα και στις πέντε πόλεις πρωτεύουσες των νομών.
Οι αιτήσεις και σχετικές πληροφορίες στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης http://www.inedivim.gr/

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ--ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑΝΤΙΑ + ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.ΘΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝΕ.ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Θανάση χρόνια πολλά και καλά. Ναι θα γίνουν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ρωτήστε στο Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης. Μετά με τη σύζυγο και τα πεθερικά θα μιλάτε στα ποντιακά. Και εγώ ψήνομαι να πάω να μάθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή