Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανέλπιστο πνευματικό δώρο πριν την Ανάσταση!

Φτάσαμε αισίως στο τέλος του Μάρτη-Δόξα τω Θεώ- και βαδίζουμε ολοταχώς προς την Ανάσταση. Χθες πήγα στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας και προσκύνησα-μαζί με πολλούς Ξανθιώτες- την δεξιά τίμια χείρα του Αγίου Βασιλείου που φυλάσσεται στην Ιερά Σύνοδο. Χωρίς υπερβολή μυρόβλυζε τόσο έντονα που δεν ήθελα να φύγω. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης σχολίασε πως «αυτή είναι η Χάρη του Αγίου Πνεύματος». Δοξάζω το Θεό που έζησα αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή που δεν την ένιωσα μόνο με την καρδιά μα και με την αίσθηση της όσφρησης. Ήταν απίστευτη η εμπειρία αυτή. Ο Επίσκοπος μας σχολίασε επίσης πως η Θεία Λειτουργία της Κυριακής ήταν με τις ευχές το Αγίου Βασιλείου και μόνο το στόμα δάνειζαν οι πατέρες. Ειλικρινά αυτό που ένιωσα χθες εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να το ζήσετε όλοι!
Όταν μπήκα μέσα, ένιωσα τη μυσταγωγία και την κατανυκτική ατμόσφαιρα και όταν πήγα να προσκυνήσω, νόμιζα πως είχαν θυμιατίσει πιο πριν, αλλά ήταν τόσο έντονη η μυρωδιά όταν ακουμπούσαν τα χείλη και καταλάβαινες πως ερχόταν απευθείας από το χέρι του Αγίου Βασιλείου!!! Δεν ξέρω αν ποτέ θα το ξανανιώσω στη ζωή μου, αλλά ήταν τόσο ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα που δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ήταν ζωντανή η παρουσία του Αγίου και εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να ζητήσω τίποτα, παρά μόνο να δοξολογήσω το Θεό!
Με αυτό το πνευματικό δώρο που μας έκανε ο Κύριος τρεις εβδομάδες πριν την Ανάσταση Του πορευόμαστε με ελπίδα στην καρδιά!!! Ειλικρινά είναι από τις στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια γιατί ποτέ δεν θα δοθεί η σωστή διάσταση στην Αγάπη του Θεού που προκαλεί τη φλόγα στην καρδιά και ο άνθρωπος καταλαβαίνει πως συμβαίνει κάτι που τον υπερβαίνει.

Τέτοιες εμπειρίες πέρα από τη λογική κάνουν έναν άνθρωπο να νιώσει πως δεν είναι μόνος του και ο Θεός τον αγαπάει όποιος και αν είναι. Καλή μετάνοια να έχουμε και καλό υπόλοιπο Σαρακοστής! Με το καλό να ζήσουμε όλοι τη Λαμπρή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου