Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής


Ένας φυσικός τρόπος να βάψουμε τα αυγά και να πετύχουμε όμορφα παλ χρώματα της άνοιξης είναι με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Είδα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη σχετική συνταγή αλλά και στην ιστοσελίδα www.ftiaxto.gr που είχε σχετικές οδηγίες από την ιστοσελίδα www.makezine.com
Πάμε όμως να δούμε τις οδηγίες και την εκτέλεση:
Για να χρωματίσεις τα αυγά σου θα χρειαστείς:
- Αυγά λευκά (για να φαίνεται το χρώμα πιο ωραίο)
- Λευκό ξίδι
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Τρυπητή κουτάλα
- Μπωλάκια
- Κατσαρόλα
- Χαρτί κουζίνας
- Κουτάλια σούπας
Ξεκινάς όπως πάντα βράζοντας τα αυγά σου. Προσοχή να μην τα βάλεις να βράσουν απευθείας από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί θα σου σπάσουν αλλιώς. Τα αφήνεις να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά.
Ετοιμάζεις τα μπωλάκια με τις βαφές σου. Σε κάθε μπωλάκι βάζεις 1/3 του φλιτζανιού ξίδι και προσθέτεις 6-10 σταγόνες χρώμα και 1 και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό για να διαλυθεί το χρώμα. Ανακατεύεις. Εάν έχεις μόνο τα βασικά χρώματα μπορείς να τα αναμίξεις και να παίξεις με τα διάφορα χρώματα που θα προκύψουν. Όσο πιο πολύ χρώμα ρίξεις στο μπωλάκι τόσο πιο έντονο θα είναι και το χρώμα του αυγού σου.
Όταν είναι έτοιμες οι βαφές σου ρίχνεις τα αυγά μέσα τα μπωλάκια και τα αφήνεις για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσοχή να είναι τελείως σκεπασμένα.
Τα αφαιρείς από τα μπωλάκια με την τρυπητή κουτάλα και τα αφήνεις επάνω σε απλωμένο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Όταν είναι τελείως στεγνά μπορείς να τα περάσεις και με λίγο λάδι για να γυαλίσουν.

Και του χρόνου! Καλό Πάσχα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου