Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Αποτυπώνοντας τον Τριγωνοψαρούλη στον χάρτη της Ελλάδας κάνουμε καινούριους φίλους αποδεχόμαστε το διαφορετικό αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό!

Πρόσκληση σε όλα τα παιδιά
Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Τα παιδιά της Ξάνθης μαζί με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο
βάζουν γκολ στις διακρίσεις και στον ρατσισμό.
Είσοδος ελεύθερη

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ... αχινό!
Ένας τελικός ψαροσφαίρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό.
Τρεις φορές εμπιστεύθηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών.
Θα καταφέρει το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ... στο μίσος και στις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαροσφαίρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;
"Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη θυμίζει με εύστοχο τρόπο στα παιδιά ότι έχουν όλα δικαίωμα να συμμετέχουν στις παρέες και στα παιχνίδια και ότι θα πρέπει μαζί να λένε όχι στους αποκλεισμούς και στους διχασμούς και να διεκδικούν την ισότητα στη ζωή τους".
Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά, "Η ιστορία της ζαρωμένης κάλτσας". Το 1997 κυκλοφόρησε ο "Τριγωνοψαρούλης", που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία του -μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το περιοδικό "Διαβάζω" κ.τ.λ. Επίσης βιβλία του κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ενώ συναντάει συχνά τους αναγνώστες του, σε σχολεία και σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικού τμήματος της IBBY) για τη διετία 2008-2010.
Διοργάνωση:
Βιβλιοπωλείο Πυργελή
Φ.Ε.Ξ. (Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης)
Ένωση Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία Ν. Ξάνθης
Πληροφορίες: τηλ.: 25410.72.363

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου