Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο τροχός της τύχης της ζωής

Τι θα πει τύχη και ατυχία; Μια ευχή των παλιών που έχει μείνει και σε εμάς τους νεότερους είναι: «Να έχεις καλό τυχερό». Κατά τα άλλα κάποιοι θεωρούνται τυχεροί και άλλοι άτυχοι και γκαντέμηδες. Ποιος ορίζει τελικά τι θα πει να έχεις καλό ριζικό; Μόνο Ένας και αυτός είναι ο Θεός. Όλοι οι υπόλοιποι που λεγόμαστε κοινοί θνητοί μπορούμε να λέμε ότι μπιπ μας κατεβαίνει στον εγκέφαλο.
Ο π. Ανανίας Κουστένης έχει πει πως «Τύχη είναι το καλλιτεχνικό όνομα του Θεού» και μέσα στο Ευαγγέλιο λέει πως ο Θεός παιδαγωγεί μόνο τους αγαπημένους του. Άρα κάποιον που εμείς τον βλέπουμε να του συμβαίνουν τα μύρια κακά της μοίρας του είναι η ολοκάθαρη αγάπη του Θεού, γιατί έτσι γουστάρει και κάνει σε όποιον αγαπάει. Τους υπόλοιπους που θεωρούνται τυχεροί μπορεί και να μην τους δίνει τόσο μεγάλη σημασία.
Βέβαια θα έλεγε κάποιος πως ας ήταν τυχερός και ας μην του έδινε τόση σημασία ο Μεγάλος. Πόσο όμως διαρκεί αυτή η ζωή και πόση είναι η αιωνιότητα; Χαχα. Εδώ σε θέλω. Μπορεί εδώ να περνάμε τα πάνδεινα, δυσκολίες, κατακλυσμούς, συμφορές, ανατροπές… «Όμως αυτά τα χάλια γίνονται χαλιά στην επόμενη ζωή», λέει ο Γέροντας Παϊσιος.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Όταν η ζωή το έχει κόψει προς μεγάλες δυσκολίες και φουρτούνες, μην απελπίζεσαι. Όλες οι δοκιμασίες σε καλό μας οδηγούν. Ακόμη και όταν λέμε: «Μα σε μένα όλα θα συμβούν;» Τι να κάνουμε; Κάποιοι γεννήθηκαν για τα μεγάλα και κάποιοι για τα μικρά.
Εξαρτάται ο καθένας τι μπορεί να σηκώσει και να βγει νικητής. Κάποιοι μπορεί να περάσουν τα απίστευτα των απίστευτων και να δείξουν ιώβεια υπομονή και άλλοι να τα πάρουν στο κρανίο και τα βάλουν με θεούς και δαίμονες.
Να σου πω κάτι φίλε-φίλη αναγνώστη; Με τρομάζουν οι βολεμένοι και αυτοί που βλέπουν τους άλλους κακομοίρηδες και γκαντέμηδες. Θεωρώ πως αν ποτέ τους συμβεί το χειρότερο θα μεταμορφωθούν σε κάτι που και ο Θεός ο ίδιος δεν θέλει να το δει. Γι’ αυτό και τους έχει στην αφρόκρεμα.

Αγαπώ και υποστηρίζω αυτούς που είναι οι αδικημένοι αυτής της ζωή και είναι λεβέντες, άρχοντες και τα βλέπουν όλα καλά. Σκάνε το χαμόγελο τους και λένε: «Έχει ο Θεός». Αυτοί για μένα είναι τα αρχηγόπουλα. Όλοι οι άλλοι τρώνε τη σκόνη τους.

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο
Πάντως πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μια προσευχή στον προστάτη των απελπισμένων που δεν υπάρχει καμιά ελπίδα βοήθειας. Είναι προς τον Άγιο Ιούδα Θαδδαίο. Την λες για εννιά μέρες, επτά φορές την ημέρα. Σας τη συνιστώ και να την διαδώσετε σε ψυχές που δυσκολεύονται.
Αγιώτατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία, σ’ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείτε ως Προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα.
Προσευχήσου για μένα. Είμαι τόσο απελπισμένος/η και μόνος/η. Σε ικετεύω κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης Χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. Βοήθησέ με τούτη την ώρα της ανάγκης, για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και την βοήθεια της Αγίας Τριάδος, σ’ όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες, και βάσανα – (εδώ εκφράζετε το αίτημά σας) – και να μπορώ να υμνώ τον Χριστό μαζί με σένα και με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μ’ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ.
Είθε το όνομα της Αγίας Τριαάδος να λατρεύεται και να υμνείται απ’ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στους αιώνες των αιώνων, ΑΜΗΝ.
Είθε το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτεινά, ΑΜΗΝ.
Άγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, ΑΜΗΝ.
Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.
Σ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλους τους αιώνες, ΑΜΗΝ.
Πάτερ Ημών …
Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς. Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών, ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου