Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

ΑγαπΩ: Το Α και το Ω της ζωής μας

Πόσο ξεκουράζει αυτή η αγάπη! Σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ήρεμος, ειρηνικός, πλήρης. Να μη διαταράσσεσαι από τίποτα και κανέναν. Ότι και αν γίνεται το συναίσθημα αυτό είναι το φάρμακο, η θεραπεία, η λύση. Είναι ένα συναίσθημα που σου μεταφέρει ο άλλος και φωλιάζει στην καρδιά σου. Πόσο όμορφο είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σου δείχνουν πως ότι και να γίνει θα είναι δίπλα σου, στήριγμα, ακλόνητος βράχος.
Πικραίνομαι από τους ανθρώπους που δεν είναι εκεί. Και φεύγουν. Αλλά είναι δικαίωμα τους να μην θέλουν. Ποιος ξέρει μπορεί να μην ένιωσαν και αυτοί την αγάπη που περίμεναν… Όλοι ψάχνουμε μια αγάπη και όλων των ειδών οι σχέσεις είναι ερωτικές. Δεν βασίζονται στην σάρκα αλλά στην καρδιά, στην ψυχή.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η αγάπη και να εκφράζεται η ευγνωμοσύνη προς τα πρόσωπα που είναι οι άγγελοι μας επί γης. Ο καθένας βέβαια θέλει να εκφράζεται η αγάπη με διαφορετικό τρόπο. Σε μικρές ή μεγάλες δόσεις, με τη σιωπή, με λόγια, με αγκαλιά, με χαμόγελο, με ένα δάκρυ, με ένα άγγιγμα, με ένα κράτημα του χεριού. Με την παρουσία η οποία όταν γίνεται απουσία να παραμένει παρουσία. Γιατί μπορεί σε στιγμές λύπης, απόγνωσης και απελπισίας να νιώθεις πως είσαι μόνος μα η καρδιά θυμάται πως αγαπιέσαι και αγαπάς. Τότε το σκοτάδι γίνεται φως και θες να νιώσεις πάλι ζωή.  
Αυτό μπορούμε να το νιώσουμε και με τη σχέση μας με το Θεό. Είναι η Αγάπη. Αυτοί που μας δίνουν αγάπη και είναι αγάπη, μας Τον θυμίζουν και νιώθουμε αυτή τη χαρά. Ότι τίποτα δε χάνεται. Ο κόσμος μας είμαστε εμείς. Όχι εγώ ούτε εσύ ως μονάδες. Είμαστε όλοι μαζί.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Α ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ
"Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.
Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αν παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.
Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει
Αν υπάρχουν ακόμα προφητείες, θα έλθει μέρα που και αυτές θα καταργηθούν αν υπάρχουν χαρίσματα γλωσσών και αυτά θα σταματήσουν αν υπάρχει γνώση και αυτή θα καταργηθεί. Γιατί τώρα έχουμε μερική και όχι τέλεια γνώση και προφητεία· όταν όμως έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, μιλούσα ως νήπιο, σκεφτόμουν ως νήπιο, έκρινα ως νήπιο. Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου. Τώρα βλέπουμε σαν σε καθρέπτη και μάλιστα θαμπά, τότε όμως θα βλέπουμε το ένα πρόσωπο το άλλο πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος από την αλήθεια, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώση, όπως ακριβώς γνωρίζει και εμένα ο Θεός. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου