Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Καλοκαίρι με μικρές όμορφες στιγμές

Σήμερα μπήκαμε στο θερινό ηλιοστάσιο. Με τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου την 21η Ιουνίου μπαίνει επίσημα το καλοκαίρι όμως οι βροχές και η ψυχρούλα δεν μας αφήνουν να το κατανοήσουμε απόλυτα πως μπήκαμε στη θερμότερη εποχή του χρόνου. Η ζωή κυλάει με τους ρυθμούς της καθημερινότητας και ας μπήκαμε εδώ και κάποιες μέρες σε μια περίοδο που θεωρείται ότι η ξεκούραση και η χαλάρωση επιβάλλονται.
Για μένα αυτή η εποχή θα έχει εργασία, αφού μετά από 2 χρόνια και οκτώ μήνες βρήκα απασχόληση στα λεγόμενα πεντάμηνα. Λέγομαι ωφελούμενη και όχι απασχολούμενη. Έτσι από 12 Μαΐου μέχρι και 12 Οκτωβρίου θα απασχολούμαι σε εργασία. Χθες μάλιστα μου εστάλη και από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο με κείμενα που είχαμε στείλει στην ιστοσελίδα imerologioanergou.
Δεν μου φάνηκε μακρινό αφού από τον Οκτώβρη θα ψάχνω πάλι για εργασία. Η απασχόληση που διακόπτει την ανεργία δεν θεωρείται εργασία αλλά ένα διάλειμμα ώστε να λέμε πως ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι ευκαιρίες. Έτσι θα μπορούμε να έχουμε ένα μικρό εισόδημα, ένσημα για μια μελλοντική συνταξιοδότηση -αν θέλει ο Θεός- και ένα βιβλιάριο υγείας για έναν χρόνο.
Ευτυχώς συνέπεσε με το χρονικό διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς αν δεν πηγαίνεις διακοπές δεν υποφέρεται να είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Τουλάχιστον έχουμε με κάτι να απασχολούμαστε ένα οκτάωρο. Την εμπειρία μου στα πεντάμηνα θα την γράψω στο τέλος. Ακόμη έχουμε να ζήσουμε εμπειρίες.
Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το καλοκαίρι όσο μπορούμε. Με μια μικρή εξόρμηση στη θάλασσα ή στο βουνό, με περπάτημα ή ποδηλατάδα στην πόλη. Η ζωή είναι όμορφη με τις μικρές της στιγμές. Οι μεγάλες κρατούν λίγο και είναι και λίγες.

Καλό καλοκαίρι!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ--ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!ΕΙΘΕ ΝΑΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ !!!!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ! ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ + ΣΟΝΙΑ ΤΖΑΝΕΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι και σε εσάς κ. Θανάση+Σόνια. Να σας ζήσει και η κόρη. Να ναι ευτυχισμένοι πάντοτε και με το καλό τα εγγονάκια σας ευχόμαστε. Πρώτα ο Θεός με την πρώτη ευκαιρία θα έρθουμε.
    Νάντια+Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή