Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μεγάλη η συμμετοχή των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στην σημερινή απεργία

Μεγάλα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην Ξάνθη στην σημερινή απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την αξιολόγηση που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και αποτελεί την κερκόπορτα για την διαθεσιμότητα αφού καλούνται οι Διευθυντές να βάζουν υποχρεωτικά και χαμηλές βαθμολογίες με βάση την ποσόστωση που έχει οριστεί.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ένας μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων αρνήθηκε την αξιολόγηση και φαίνεται πως είναι ενωμένοι στον αγώνα τους κατά των απολύσεων που κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους. Μέχρι και πρόσφατα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκαναν διαμαρτυρίες καθημερινά έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Όπως φαίνεται το δημόσιο κλονίζεται μετά από τις αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών ο οποίος καλείται να προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, μετά από τις διαταγές της τρόικας.
Εξάλλου το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη προσκαλεί όλους τους πολίτες της Ξάνθης στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνει με την ΕΛΜΕ Ξάνθης σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 9:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αντώνης Μουσαδές και Βαγγέλης Κοντόπουλος.
«Όχι στην διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα "εξαργυρώσει" οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.
»Με τον αγώνα μας απαιτούμε:
ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.

ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου