Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ένα όνειρο ζωής του Μητροπολίτη Ξάνθης στην υπηρεσία του λαού του Θεού


Το πρωί της Παρασκευής, ημέρα κατά την οποία η πόλη της Ξάνθης τίμησε τον προστάτη και πολιούχο της, Τίμιο Πρόδρομο, ένα όνειρο ζωής του Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Παντελεήμονα, έγινε πραγματικότητα. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ.Ξάνθης και Περιθεωρίου άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί εκείνους τους πολίτες της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη συντροφιάς αλλά και πρωτοβάθμιας παρακολούθησης από εξειδικευμένο προσωπικό.
Μέσα σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλους, με θέα στα καταπράσινα βουνά που υψώνονται γύρω του, πολύ κοντά στους κεντρικούς οδικούς άξονες και με υψηλού επιπέδου και λειτουργικότητας χώρους φιλοξενίας , το νέο Ίδρυμα της Ι.Μητροπόλεως Ξάνθης έρχεται, σε μια δύσκολη περίοδο,  να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο λαό της Ξάνθης. Ταυτόχρονα έρχεται να ενισχύσει το πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολίτες καθώς η στελέχωσή του στηρίζεται σε εθελοντές όλων των επαγγελματικών κατηγοριών. Έτσι το όραμα του Μητροπολίτη Παντελεήμονα έγινε όραμα όλων των κοινωνικών φορέων της Ξάνθης που αντελήφθησαν την έλλειψη μιας τέτοιας Μονάδας  και την αναγκαιότητά της για την στήριξη των μοναχικών και εμπερίστατων ηλικιωμένων πολιτών.
Έτσι, την Παρασκευή, παρουσία επισήμων, εθελοντών και πλήθους απλού λαού ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, εμφανώς συγκινημένος, τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του Κέντρου. Στο πλευρό του είχε τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, Χίου, Ψαρών και Οινουσών Μάρκο και τον Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, ο οποίος ως Πρωτοσύγκελλος του Μητροπολίτη Ξάνθης είχε εργαστεί για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του πρότυπου αυτού Κέντρου Φροντίδας.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Παντελεήμων είχε μόνο ευχαριστίες να εκφράσει. Προς τις Αρχές, τα πρόσωπα των αρμοδίων και των εθελοντών, τον πιστό λαό του Θεού που πίστεψαν, βοήθησαν, προσέφεραν τα μέγιστα στην υλοποίηση του οράματός του. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη αλλά και τον διάδοχό του, νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Παυλίδη καθώς και τη Δημοτική Αρχή της πόλης. Ιδιαίτερα υπερήφανος ο Μητροπολίτης Ξάνθης ξενάγησε τους επισήμους στους χώρους του Κέντρου όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την υποδομή του αλλά και την θέα της φυσικής ομορφιάς που το περιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου