Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ονειροφύλακες και η Αλίκη σήμερα στην αυλή με τα χαμάμ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου & ώρα 19.30 στο Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ
 Αλίκη από την χώρα των θαυμάτων και οι ονειροφύλακες
Ένα δέντρο, ένας άγγελος, η Αλίκη από την χώρα των θαυμάτων και οι ονειροφύλακες θα αφήσουν για λίγο τη χώρα της φαντασίας και θ’ έρθουν να σας συναντήσουν στην Αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου.
Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση θα σας εφοδιάσει με αρκετή παραμυθόσκονη και ονειροπαγίδες για να ζήσουμε και εμείς μαζί της το όνειρο!

Μια συναρπαστική, με έντονο το κινηματογραφικό σασπένς και με την ονειρική και δυστοπική ατμόσφαιρα να εναλλάσσονται, περιπέτεια. Μια αλληγορική ιστορία, στα χνάρια του πολυαγαπημένου και βραβευμένου με το Κρατικό Βραβείο βιβλίου Ονειροφύλακες, για τον ρατσισμό και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στο όνειρο. Ήταν το 2004, όταν πρωτοεκδόθηκαν οι Ονειροφύλακες, το πρώτο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, ένα βιβλίο που αμέσως ξεχώρισε, αφού τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο, αγαπήθηκε πολύ και συνεχίζει να γοητεύει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, έχοντας ξεπεράσει τα 12.000 αντίτυπα. Πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν συνέχεια, αίτημα στο οποίο για χρόνια η συγγραφέας τασσόταν αρνητικά. Όμως, όπως η ίδια περιγράφει: «Πριν από δύο χρόνια έκπληκτη ανακάλυψα στον υπολογιστή μου σημειώσεις για ήρωες και ιστορίες που δεν είχαν χωρέσει σ’ εκείνο το πρώτο βιβλίο, καθώς και σημειώσεις για επόμενο βιβλίο, που δεν θυμόμουν καν ότι τις είχα γράψει. Άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες – αισθάνθηκα σαν εκείνος ο κόσμος, των Ονειροφυλάκων, να συνέχιζε να υπάρχει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Η περιέργειά μου συνάντησε την περιέργεια των αναγνωστών μου. Λίγο μετά άκουσα κάποιον νεαρό να λέει: “Τα όνειρά μας αργοπεθαίνουν” και σε μια ταμπέλα ενός εφηβικού δωματίου διάβασα “Χώρος ελεύθερης διέλευσης Ονείρων”. Ήταν σαν να μου έδιναν έναν ικανοποιητικό και ουσιαστικό λόγο να ασχοληθώ και πάλι με τους Ονειροφύλακες και το ονειρικό τους σύμπαν. Η περιέργειά μου είχε μετουσιωθεί σε ανάγκη. Έτσι έγινε και γράφτηκε το Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων, το 2ο βιβλίο της τριλογίας των Ονειροφυλάκων, που, καλά να είμαστε, θα ολοκληρωθεί το 2014 με το 3ο βιβλίο, οπότε και θα συμπληρωθούν τα δέκα χρόνια από την πρώτη έκδοσή τους».

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου