Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Νοέμβρης γιορτινός! Με χαρές και γιορτές!

Νοέμβρης μήνας μπήκε και σας εύχομαι να είναι καλός και γλυκός για όλους μας. Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το φθινόπωρο… Και ήδη νιώσαμε τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ανάψαμε νωρίτερα τη σόμπα ή θέσαμε σε λειτουργία οποιονδήποτε άλλο τρόπο θέρμανσης. Για πότε φτάσαμε μια ανάσα πριν από το χειμώνα ούτε που το κατάλαβα. Οι μέρες περνούν γρήγορα, όπως και τα χρόνια.
Είναι ωραίο να μην καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα πέφτει η κλεψύδρα. Γιατί αυτό σημαίνει πως δεν κολλάμε σε στιγμές που μας κάνουν να βλέπουμε διαρκώς το ρολόι και να αναρωτιόμαστε πως δεν περνάει έτσι αυτός ο ρημαδοχρόνος. Όταν βλέπεις στο ημερολόγιο και αναρωτιέσαι «πώς πέρασε ο καιρός» είναι ένα σημάδια πως με κάτι ασχολείσαι που σε αποσπά από τους δείκτες του ρολογιού και δεν σε κάνει να μετράς λεπτά, ώρες… ακόμη και δευτερόλεπτα…
Δόξα τω Θεώ φτάσαμε σε αυτόν τον υπέροχο Νοέμβρη που είναι γεμάτος γιορτές. Σήμερα των Αγίων Αναργύρων και του Οσίου Δαβίδ εν Ευβοία, στις 8 Σύναξις των Αρχαγγέλων και Αγγέλων, στις 9 του Αγίου Νεκταρίου, στις 10 του Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη, στις 11 του Αγίου Μηνά, στις 13 του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, στις 14 του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στις 21 τα Εισόδια της Θεοτόκου, στις 25 της Αγίας Αικατερίνης, στις 26 του Αγίου Στυλιανού, στις 30 του Αγίου Ανδρέα.
Αγιασμένος μήνας πραγματικά! Αξίζει να πάμε στις Θείες Λειτουργίες είτε στους Εσπερινούς είτε στις αγρυπνίες των γιορτών. Τότε καταλαβαίνουμε καλύτερα μια ημέρα. Αποκτά νόημα, ουσία, ενδιαφέρον. Προσωπικά έτσι χαίρομαι μια μέρα. Αλλιώς μου φαίνεται καθημερινή και ίδια.

Ας χαρούμε εν Κυρίω. Καλό Νοέμβρη!     

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΚΡΥΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ :) ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ .ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑΝΤΙΑ + ΜΑΚΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ .ΘΑΝΑΣΗΣ + ΣΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης καλό μήνα με υγεία και κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή