Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ταινία με έμπνευση από μια ληστεία στην Ξάνθη

Την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:00, η Film Lemon σε συνεργασία με την Armon Productions και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν, σε Α’ Προβολή, την ταινία του Γαβριήλ Αθανασίου, με τίτλο:«Project Μιχάλης»
Λίγα λόγια για την ταινία:
«Η ιδέα για το Project Μιχάλης προέκυψε τον Οκτώβριο του 2013 όταν ένας φίλος μου έπεσε θύμα ληστείας στον δρόμο. Όπως αρκετές ιδέες για ταινίες και αυτή γεννήθηκε από ένα γεγονός της καθημερινότητας. Αμέσως έγραψα σε ένα χαρτί τις ιδέες που είχα. Το ίδιο βράδυ τις διάβασα στους φίλους μου και είχαν θετική αντιμετώπιση. Έτσι μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, της τρίτης λυκείου, άρχισε να διαμορφώνεται ένα σταθερό σενάριο και μια ομάδα πολύ ταλαντούχων ανθρώπων, παθιασμένων με την ιδέα του project Μιχάλης.
Το σενάριο πήρε την τελική του μορφή, οι πανελλήνιες εξατάσεις τελειώσαν και η διαδικασία εύρεσης ηθοποιών άρχισε. Τα γυρίσματα κράτησαν συνολικά 8 ημέρες, ήταν όμως διασκορπισμένες σε 3 μήνες αφού χρειαζόταν οι ανάλογες άδειες για συγκεκριμένες τοποθεσίες γυρίσματος. Το μοντάζ και η μίξη του ήχου διήρκεσαν σχεδόν 4 μήνες. Όλη η παραγωγή της ταινίας, αν και μικρού μήκους, κράτησε λίγο λιγότερο από 14 μήνες.
Σύντομο βιογραφικό:
Ο Γαβριήλ Αθανασίου είναι ένας δεκαοκτάχρονος νέος σκηνοθέτης από την Ξάνθη, ο οποίος συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Πέρα από τον κινηματογράφο, έχει ασχοληθεί με την δημιουργία μουσικών βίντεο και διαφημιστικού υλικού για διάφορες εκδηλώσεις. Πάντα ήξερε ότι αυτό που ήθελε να κάνει είναι να δημιουργεί ταινίες μέσα από τις οποίες θα λέει τις ιστορίες του. Σε μικρή ηλικία έπιασε στα χέρια του την πρώτη του κάμερα και άρχισε να ανακαλύπτει τρόπους και τεχνικές αφήγησης μέσω της εικόνας. Σε ηλικία των 16 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να σκηνοθετήσει την πρώτη του σοβαρή ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Είναι Ζήτημα Χρόνου". Η ταινία αυτή έλαβε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, αποσπώντας πολλές καλές κριτικές και κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βίντεο της τελετής λήξης του 10ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Νάουσας με τις καλύτερες ταινίες από όλο το φεστιβάλ. Ένα χρόνο μετά με την ταινία του "Το Τριαντάφυλλο", κέρδισε το βραβείο του κοινού στο 11ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Νάουσας. Η πιο πρόσφατη ταινία του είναι το "Project Μιχάλης", μια ταινία που απασχόλησε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων για αρκετούς μήνες προκειμένου να φτιαχτεί. Όνειρό του είναι να μπορέσει να συνεχίσει να δημιουργεί και στο μέλλον με περισσότερα μέσα, υποστήριξη και γνώση. Αυτή τη στιγμή ο Γαβριήλ σπουδάζει κινηματογράφο στη σχολή καλών τεχνών στη Θεσσαλονίκη, δουλεύει ήδη πάνω στην καινούρια του ταινία και στοχεύει στα διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου.
Θα προβληθεί επίσης η ταινία μικρού μήκους «Το τριαντάφυλλο» διάρκειας 1 λεπτού και 10 δευτερολέπτων που έλαβε το βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας στη κατηγορία «SEE Talents fiction» (South Eastern European)- Κατηγορία Μυθοπλασίας- Σπουδαστών & Νέων Σκηνοθετών».
Μετά το πέρας των προβολών θα ακολουθήσει διάλογος με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.
Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου