Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Ηθοποιοί οι πολιτικοί στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Οι εκλογές της 25ης Γενάρη του σωτήριου έτους 2015 είναι κρίσιμες, μας έχουν ξεκουφάνει και μας έχουν τρομοκρατήσει οι πολιτικοί. Το πιστέψαμε και εμείς –άλλος λίγο άλλος πολύ- και κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις. Όπως μαθαίνω κάποιοι έβγαλαν λεφτά από την τράπεζα. Με τη σέσουλα όμως, όχι τα λίγα ευρώ που έχουν ξεμείνει από οικονομίες -μόνο ο Θεός ξέρει πως-. Αυτοί λοιπόν που διαλαλούν σαν ντελάληδες με το ντατσούν την πραμάτεια τους στις γειτονιές ότι έχει μεγάλη αξία τώρα η ψήφο σου γιατί μάλλον προς κόλαση μεριά θα πάμε αν κάνεις το λάθος πίσω από το παραβάν, είναι οι πιο γελοίοι.
Έχετε δει τις τηλεοπτικές τους διαφημίσεις; Μπορείτε να καταλάβετε πως δεν πρόκειται για πολιτικούς αλλά για ηθοποιούς κακής κοπής που θέλουν οπωσδήποτε να μας πείσουν πως αν ψηφίσουμε αυτούς και όχι τους άλλους θα σωθούμε ή αν κάνουμε το λάθος και δεν τους ακούσουμε θα καούμε στην κόλαση. Βρε δεν πάνε να κουρευτούν για να μην πω τίποτα άλλο πιο χοντρό; Μας έχουν κάνει να μη θέλουμε να τους βλέπουμε, να μην τους ακούμε γιατί σφιγγόμαστε, ανησυχούμε, ιδρώνουμε, τσαντιζόμαστε και ότι πιο δυσάρεστο προξενούν σε σώμα και ψυχή.
Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά μόνο που υπάρχουν στελέχη σε κόμματα που έχουν ταυτιστεί με εποχές που είναι σε μαύρες σελίδες της ιστορίες, αμφισβητούμε και το κατά πόσο είναι και οι ίδιοι ο φάρος ανάμεσα στο σκοτάδι. Τόσο μεγάλη ισοπέδωση από τη γράφουσα που συνήθως ελπίζει; Προσωπικά δεν βλέπω να βελτιώνεται κάτι άμεσα. Αν και μας δίνουν ελπίδες -τις δικές τους-, μαύρα θα ναι τα γραμμένα της χώρας μας.
Δεν βλέπω ανάκαμψη, ούτε ανάπτυξη και η όποια κυβέρνηση βγει και πάλι θα κάνει τα ίδια λάθη, τις ίδιες πουλημένες συμφωνίες, τα ίδια σκ@τ@. Και να σας πω κάτι: Μην σοκάρεστε με τον τρόπο που γράφω. Αλλά τόσο καιρό υποτιμούν τη νοημοσύνη που έχω -όποια και αν είναι αυτή- και θέλουν να με βγάλουν τρελή. Ότι είναι λογικό που έχουν ρίξει σε κατάντια τον Έλληνα που σαφώς έχει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που βολεύτηκε ρίχνοντας στην απέξω τους συνανθρώπους του. Σκέφτηκε μόνο τον εαυτούλη του και τώρα ψάχνει να βρει ποιος είναι και πού πάει.
Τι θα μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση στην Ελλάδα. Να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι, να θυσιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο και να παραδεχθούμε πως κάναμε λάθη, αλλά ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθούμε και να αλλάξουμε τρόπο ζωής, να μετανοήσουμε όπως λέμε στην Εκκλησία.
Όσο βλέπουμε με την ίδια οπτική ότι συμβαίνει, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο θα βαλτώνουμε και άλλο και θα κολλήσουμε. Και δεν θα ανεβούμε ούτε τόσο λίγο. Πρέπει να προσευχηθούμε με καρδιά και να ζητήσουμε να μας φωτίσει ο Κύριος τι ψήφο να ρίξουμε. Δεν πρέπει να ψηφίσουμε με θυμό, εκδικητικά και ελαφρά τη καρδία. Αυτοί που είναι υποψήφιοι μπορεί όντως να έχουν καλές προθέσεις όμως και οι ίδιοι ξέρουν πως δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Αν το πιστεύουν σαφώς και έχουν μεγάλο πρόβλημα. Γιατί πάλι θα ακούσουμε για καμένη γη αν βγούνε αυτοί που δεν κυβερνούσαν και αν βγουν αυτοί που ήταν προηγουμένως, θα λένε πως αλλιώς τα υπολογίσανε και αλλιώς τους βγήκαν. Ή θα κάνουν ότι θέλουν και θα υπόσχονται ότι έρχεται η αλλαγή.
Παιχνίδια της πλάκας. Δεν θα έλεγα επικοινωνιακές τακτικές. Γιατί δεν τρώμε κουτόχορτο. Όπως λέει και ο ψαλμός του Δαυίδ «κάθε άνθρωπος είναι ψεύτης» και όσο το έχουμε αυτό ως δεδομένο δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ανθρώπους που δεν έχουν αναφορά στο Θεό. Και στην τελική μήπως θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι μέλος των μασόνων, της λέσχης μπίλντεμπεργκ και των μεγάλων συμφερόντων που μας βλέπουν μυρμήγκι κάτω από τη σόλα του παπουτσιού τους;

Ζητείται ελπίς, όπως έγραψε κάποτε ο Αντώνης Σαμαράκης. Καλή ψήφο να ρίξουμε και ο Θεός βοηθός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου