Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αντίγραφο της εφέστιας εικόνας της Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Κομνηνών: Το καλύτερο δώρο!!!

Και φέτος, τηρήθηκε η παράδοση της κοπής της βασιλόπιτας, ως είθισται στην αρχή του χρόνου, στο Μοναστήρι Γενεσίου της Θεοτόκου στα Κομνηνά Ξάνθης από τον π. Σωφρόνιο και την αδελφή Νεκταρία που έδωσαν πολλές ευχές στους προσκυνητές. Λειτούργησε ο π. Σωφρόνιος και έψαλλαν οι κ.κ. Λάζαρος Κελεκίδης και Γιώργος Φραντζολάς. 
Το φλουρί έπεσε στη γράφουσα και το θεώρησα τη μεγαλύτερη ευλογία  που θα μπορούσε να μου γίνει. Γιατί μου δόθηκε ως δώρο αντίγραφο της εφέστιας εικόνας της Μονής που όμοια της δεν έχω δει πουθενά. Είναι η προσευχή των Θεοπατόρων, των Αγίων Ιωακείμ και Άννας, η γέννηση της Θεοτόκου και η αφιέρωση της στο Ναό, όπως είχαν υποσχεθεί οι γονείς Της στο Θεό. Είναι μια πανέμορφη εικόνα που αποτελείται από μικρές εικόνες που η κάθε μια έχει το συμβολισμό της.
Βλέπεις τις εξής εικόνες:
Την Αγία Άννα που προσεύχεται από τη μια πλευρά και από την άλλη προσεύχεται ο Άγιος Ιωακείμ
Έγκυο την Αγία Άννα
Την Αγία Άννα να έχει μέσα στην κούνια την Παναγία
Οι Θεοπάτορες να κρατούν την Μητέρα του Θεού ως μωρό στην αγκαλιά τους
Η Αγία Άννα να κάνει μπάνιο ως μωρό την Μαριάμ
Αγκαλιασμένους τους δύο Άγιους γονείς της Παναγίας μας που ευλογήθηκαν να κάνουν παιδί σε μεγάλη ηλικία
Τα εισόδια της Θεοτόκου στο ναό σε μικρή ηλικία
Μια πανέμορφη εικόνα που την ανεβάζω να την δείτε και φυσικά σας προτείνω να πάτε να την προσκυνήσετε στο μοναστήρι. Όπως έχω γράψει για μένα είναι ένας παράδεισος επί γης και μετά από δύο μήνες που είχα να πάω, χάρηκα πολύ που η Παναγία με ευλόγησε με αυτόν τον τρόπο και ήρθε και εκείνη με τους γονείς Της στο σπίτι μας.
Εύχομαι ειλικρινά αυτό το Μοναστήρι να προσφέρει χαρά σε όλους τους προσκυνητές, να αγιάζει την περιοχή μας, να είναι η παραμυθία μας και ο Παράδεισος μας. Ευχαριστώ πολύ την αδελφή Νεκταρία που με την θερμή προσευχή της, το χαμόγελο της και τα λόγια εκ καρδίας στέκεται αδελφή μας πραγματική όπως και τον πνευματικό του μοναστηριού τον πατήρ Σωφρόνιο που είναι πάντοτε μαζί μας σε χαρές και λύπες και μας καθοδηγεί με τον θεάρεστο λόγο του και τις προσευχές του.
Ήταν ομολογουμένως για μένα μια τυχερή ημέρα η 10η Γενάρη του 2015 γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να προσεύχομαι στην εικόνα της αγαπημένης μου εικόνας για όλους μας και ιδιαιτέρως για τα ζευγάρια που ακόμη δεν έχουμε τεκνοποιήσει. Τι πιο ωραίο να κάνουμε παιδιά, μετά από προσευχή!!! Άλλωστε σε κάθε σακουλάκι που περιείχε το πεντανόστιμο τσουρέκι είχε και λόγια του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και στο δικό μου πέρα από το φλουρί έγραφε σε ένα χαρτάκι: «Πολλοί προσεύχονται προφορικώς ή αγαπούν να προσεύχονται διά βιβλίων. Και τούτον είναι καλόν και ο Κύριος δέχεται την προσευχή και σπλαχνίζεται αυτούς. Εάν όμως προσεύχηταν εις τον Κύριον και σκέπτηται άλλα τινά, τότε ο Κύριος δεν εισακούει της τοιαύτης προσευχής».   
Εύχομαι σε όλους μας να είμαστε προσηλωμένοι όταν προσευχόμαστε χωρίς να σκεπτόμαστε άλλα, να έχουμε μια στενή σχέση με το Θεό και να ευλογούμαστε από την Αγία Τριάδα, την Παναγία μας, τους Αγίους, τους Μάρτυρες, τους Αγγέλους. Αυτή την χαρά που ένιωσα να με συνοδεύει πάντοτε όπως και όλους σας. Γιατί όπως μου είπε και μια ψυχή: «Σημασία έχει να είμαστε όλοι καλά όχι μόνο εμείς».
Παναγία μου Αρχόντισσα και Βασίλισσα μου με τους Θεοπάτορες Γονείς σου ευλόγησε όλα τα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν, εφόσον το επιθυμούν και αν αυτό δεν είναι σωστό για την σωτηρία τους, δώσε την αγάπη σου και την παραμυθία σου απλόχερα!
Υ.Γ. Επίσης ως δώρα μου δόθηκαν το απόδειπνο και οι χαιρετισμοί, λιβάνι, μια ελληνική σημαία και ένα σημειωματάριο. 



2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑΝΤΙΑ .ΟΝΤΩΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ .ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΥΛΑ ΕΝΙΩΣΑ ΜΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ .ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΑΣ ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΕΗΣΗ--ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΘΕΙΣ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ --ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΒΗ ΟΥ ΣΤΟΝ Π.ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ .ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΘΑΝΑΣΗΣ+ ΣΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας και την αγάπη σας. Ο Κύριος ξέρει. Εμείς ζητάμε την ευσπλαχνία Του. Τα σημάδια δεν τα πολυπιστεύω. Απλώς χαίρομαι που η Παναγία με τους γονείς Της ήρθαν σπίτι μας. Την αγάπη μας από όλους μας.

      Διαγραφή