Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ Ξάνθης: "Σε κλείσιμο οδηγείται η καρδιολογική κλινική"

Κινδυνεύει να κλείσει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Ξάνθης που γι’ αυτό το λόγο καλεί σε πανκινητοποίηση όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, τους εργαζόμενους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να δώσουν βροντερό παρόν σε συλλαλητήριο την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 6 μμ στην κεντρική πλατεία.
Σε ανακοίνωση του τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου η καρδιολογική κλινική οδηγείται σε κλείσιμο, λόγω του ότι πλέον μένει χωρίς μόνιμο γιατρό, έρχεται σαν ώριμο φρούτο στα πλαίσια των διαρθρωτικών «μεταρρυθμίσεων», των κυβερνήσεων, των συγκυβερνήσεων, στα πλαίσια των επιταγών της ΕΕ, για εξορθολογισμό των δαπανών, οι περικοπές προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγεί στην αποδυνάμωση του Δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα - ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία κλπ - δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της Υγείας.
Είναι ανάγκη για το λόγο αυτό να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, τόσο αυτοί που εργάζονται στο χώρο της Υγείας, όσο και των εργαζομένων συνολικά, μιας και τους αφορά άμεσα. Να αγωνιστούν, όχι μόνο ενάντια στο κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης, αλλά και για την κάλυψη όλων των ελλείψεων του Νοσοκομείου. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας, που προωθούν συγκυβέρνηση, ΕΕ, ολιγαρχία, για δημόσιο, δωρεάν και καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου