Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ο άνθρωπος γίνεται φύλακας άγγελος...



Πάντοτε υπάρχουν αυτοί που δεν βοηθάνε ή εκμεταλλεύονται τους αδύναμους αλλά Δόξα τω Θεώ υπάρχουν και οι καλοί Σαμαρείτες που θα αποτελέσουν φύλακες άγγελοι για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και η Ελλάδα έχει ανθρώπους που αθόρυβα προσφέρουν στους πρόσφυγες και φανερώνονται από άλλους που συγκινούνται από την προσφορά τους. Χάρη στο διαδίκτυο αυτές οι κινήσεις ανθρωπιάς γίνονται γνωστές.
Στο facebook κοινοποιήθηκαν φωτογραφίες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το εξής σχόλιο: «Το πλοίο της φυγής των Σύρων προσφύγων..Ο πλοίαρχος Ανδρέας Γασπαράτος (φώτο) δηλώνει: "Δεν μας έχουν σκίσει ούτε μισή καρέκλα, δεν έχουν πάρει ούτε για δείγμα ένα ποτήρι ή ένα μαχαίρι"...
"Σε ένα ταξίδι με προορισμό την Ιταλία και 150 Έλληνες οδηγούς φορτηγών, χάνουμε περίπου 50 μπουρνούζια από την Πάτρα μέχρι την Ανκόνα. Σε αυτά τα δρομολόγια με τους 2.500 Σύρους επιβάτες δεν έχουμε χάσει τίποτα».
Οι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν τίποτα σέβονται τους ανθρώπους και το πλοίο που τους μεταφέρει, έχοντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Σε μια άλλη είδηση στο newsit.gr είδαμε ένα ρεπορτάζ για έναν αστυνομικό που βοήθησε πρόσφυγες και κράτησε επαφές μαζί τους μέσω του διαδικτύου και είχε την πρόθεση να γίνει ανάδοχος ενός παιδιού από το Κονγκό.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι πριν λίγα χρόνια είχα πάει στα επείγοντα του νοσοκομείου Ξάνθης και είχα δει αστυνομικό να είναι συνοδός λαθρομετανάστη και να ρωτάει με ενδιαφέρον για αυτόν στο γιατρό.
Μια άλλη φύλακας άγγελος είναι μια γιαγιά που πηγαίνει στην πλατεία Βικτωρίας και μοιράζει ψωμιά και κουλούρια σε παιδιά και σε ενήλικες. Άραγε πόσα λεφτά παίρνει αυτή η γιαγιά; Το δίλεπτο της χήρας που συγκίνησε το Χριστό…
Στην Ξάνθη μετά από πρωτοβουλία της Μητρόπολης έγινε κάλεσμα για συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών και παιδικού γάλακτος και μεταξύ άλλων, πήγε γάλατα άνεργη μητέρα τριών παιδιών. Γιατί αυτή ξέρει πως είναι να στερείσαι. Έδωσε από το περίσσευμα της καρδιάς της και αυτό μετράει…
Όλοι αυτοί και άλλοι πόσοι που τους ξέρει ο Θεός θα μπούνε στον Παράδεισο και όλοι οι υπόλοιποι θα τους βλέπουμε με κιάλια ή μπορεί και καθόλου. Γιατί όσοι δεν θα περάσουν την στενή πύλη του Παραδείσου θα είναι φωτιά να βλέπουν τους αδελφούς τους που μοιράζονταν εδώ, που έδιναν στο γυμνό να ντυθεί, στον πεινασμένο να φάει, στο διψασμένο να πιει, στον άρρωστο έκαναν επίσκεψη, στον φυλακισμένο πρόσφεραν συμπαράσταση.
Όλους αυτούς τους συνανθρώπους που είναι πραγματικές εικόνες Θεού τους φιλώ το χέρι γιατί μας θυμίζουν πως είναι η ανθρωπιά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου