Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινόπωρο: Η εποχή που αποπνέει γλυκιά μελαγχολία και ιδιαίτερο φως!



Αισίως φθάσαμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και η σημερινή 22η μέρα του είναι φθινοπωρινή. Ένα σκηνικό καιρού που μας θυμίζει ότι διανύουμε αυτήν την όμορφη και γλυκιά εποχή που διαδέχεται το καλοκαίρι. Το βράδυ έβρεξε, ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και η ψυχρούλα είναι τόσο όση ώστε να θέλεις κάτι να ρίξεις πάνω σου σε περίπτωση που φυσήξει λίγο παραπάνω και δεν θες να κρυώσεις.
Προσωπικά φέτος με κούρασε το καλοκαίρι και ιδιαίτερα ο Ιούλιος και ο Αύγουστος γιατί είχαμε παρατεταμένη ζέστη χωρίς διακοπές δροσιάς. Φέτος δεν έβρεξε τους δύο αυτούς μήνες και έτσι όλη την μέρα προσπαθούσαμε να βρίσκουμε λίγο ανάσα. Τώρα όμως φτάσαμε σ’ αυτήν την αγαπημένη εποχή που μπορεί να έχει μια μελαγχολία, έχει όμως και μια γλυκύτητα. Λόγω του ιδιαίτερου φωτός που έχει. Αν και αργεί να ξημερώσει… Το απόγευμα όταν σουρουπώνει μου αρέσει πολύ αυτό το γλυκό φως που έχει.
Προσπάθησα στο pinterest να βρω όμορφες φωτογραφίες που έχουν ως θεματολογία το φθινόπωρο. Πάντως τα πραγματικά χρώματα μπορούμε να τα δούμε ευρισκόμενοι στο φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στο βουνό. Το Νοέμβρη ιδιαίτερα, μπορούμε να δούμε πολλά χρώματα δέντρων που συνθέτουν ένα όμορφο κολάζ, μωσαϊκό που ανταγωνίζεται τους καλύτερους πίνακες ζωγραφικής.
Θυμάμαι όταν ταξιδέψαμε στα Ζαγοροχώρια στο ταξίδι του μέλιτος το 2011 στις 10 Νοέμβρη πόσο όμορφη ήταν η φύση, όπου πέρα από την όραση, λειτουργούσε πολύ και η όσφρηση, αφού το ξύλο, και το χώμα μύριζαν έντονα και σε έκαναν να μη θες να φύγεις από το δάσος.
Ας χαρούμε λοιπόν αυτήν την όμορφη εποχή του χρόνου όσο μπορούμε περισσότερο, απολαμβάνοντας τη Δημιουργία του Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου