Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Το κρυφτό από τον covid και από τις ευθύνες


2020.  Covid. Καραντίνα. Lock down. 

Ξένες λέξεις μιας νέας πραγματικότητας, μιας νέας ζωής με εισαγωγικά.

Μια πανδημία από την Κίνα, ισοπέδωσε τα κράτη, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.

Η επιστήμη αποδείχθηκε βασιλιάς γυμνός και οι εκπρόσωποι της προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να καθοδηγήσουν. 

Άραγε πού; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Ο covid μας έπιασε στον ύπνο.

Τον Μάρτιο είπαμε να τον ξεγελάσουμε και κρυφτήκαμε στα σπίτια μας.

Την πρώτη φορά δεν ξέραμε.

Την δεύτερη γύρισε για να εκδικηθεί την έλλειψη της ευθύνης.

Όλων και προσωπικά του καθενός.

Όλες οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα της έλλειψης ΜΕΘ και εκπαιδευτικών, τις υπερπλήρεις αίθουσες διδασκαλίας, του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, του ανοίγματος του τουρισμού χωρίς να γίνονται τεστ σε όλους τους τουρίστες και της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών αυτών όπως γίνεται με επιτυχία στην Κίνα;

Δεν είδα πουθενά να απαντάται το μεγάλο ερώτημα: Που διοχετεύτηκαν τα χρήματα που δόθηκαν από ιδιώτες εύπορους στη μάχη κατά της πανδημίας;

Διανύουμε το δεύτερο καθολικό απαγορευτικό και δεν έχουν υπολογιστεί ουσιαστικά οι οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές επιπτώσεις.

Στο βωμό του covid με ομολογουμένως υψηλή μεταδοτικότητα και θανατηφόρα ασθένεια για συνανθρώπους μας με υποκείμενα νοσήματα κυρίως, έχουν θυσιαστεί σημαντικές παράμετροι της ζωής μας.

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο υπήρχε χαλαρότητα από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο της χώρας.

Επλήγησαν επαγγέλματα και έχουν οδηγηθεί συνάνθρωποι μας στην ανεργία για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα επιδόματα τρέφουν και παρηγορούν προσωρινά.

Οι εκκλησίες για πρώτη φορά στα χρονικά έκλεισαν και η Θεία Κοινωνία, το Σώμα και Αίμα Χριστού μπήκε στο στόχαστρο.

Άραγε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως που είπε ότι μεταδίδεται μέσω του σάλιου ο covid, όπως της είπαν οι ειδικοί, κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων αυτή και ο σύζυγος της και βρέθηκαν θετικοί; Ευτυχώς ανάρρωσαν και τους εύχομαι σιδερένιοι.


Διώκονται ιεράρχες, κληρικοί και πιστοί ως κοινοί εγκληματίες επειδή εντοπίζονται σε ναούς, για να προσευχηθούν για το εξής έγκλημα (;): ζητούν από τον Θεό μας να σταματήσει η πανδημία και να χαρίζει υγεία σε όλους και στους διώκτες τους, όπως μας διδάσκει ο Χριστός. 

Έχουν θεοποιηθεί οι επιστήμονες, τα τεστ, ο μοριακός έλεγχος και τα στατιστικά στοιχεία.

Ο Θεός μπήκε στο περιθώριο, γιατί αποφασίστηκε ότι προηγείται η λογική των μορφωμένων, που ούτε εμβόλιο δεν μπορούν να βρούνε εδώ και έναν χρόνο, ούτε μπορούν να παρέχουν σωτήρια θεραπεία σε ΟΛΟΥΣ.

Πριν χρόνια οι Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι, όχι μόνο κατ`όνομα αλλά στην ουσία, έκαναν λιτανείες με λείψανα Αγίων και ο Θεός σταματούσε ασθένειες που σε μια μέρα σκότωναν σε μια πόλη 100 ανθρώπους.

Τώρα οι εκκλησίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτές μόνο για ιερείς και ιεροψάλτες -λες και είναι τεμένη αφού ουσιαστικά απαγορεύεται η είσοδος σε γυναίκες αφού η πλειοψηφία δεν ψάλλει- και μετράμε κρούσματα καθημερινά και όποιος δεν έχει covid έχει φόβο και πανικό και απόδειξη είναι όταν βρεθεί κάποιος θετικός πως συμπεριφέρεται.

Η ελληνική κοινωνία αργοπεθαίνει και όχι από την πανδημία, εκπέμπει σήμα κινδύνου και ζητάει ουσιαστικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου