Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

ταραΝΑΚΟΥνήματα για τη σημερινή μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων


Μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων η σημερινή.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Και περιμένουμε να αναγνωριστεί από την γειτονική χώρα.
Είναι ημέρα αφιερωμένη στην ιερή μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, γηγενών από χιλιετηρίδες στην περιοχή, που με ψυχρά υπολογισμένο και συστηματικό τρόπο εξοντώθηκαν, με την έμπνευση και καθοδήγηση του εμπνευστή και ιδρυτή του σύγχρονου Τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.
Η 19 η Μαΐου 1919, είναι η ημέρα πού ο Κεμάλ, αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, οπότε και άρχισε η συστηματική επιχείρηση της εξοντώσεως ενός ολόκληρου λαού. Οι τρόποι, οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, για να εξοντώσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό, είναι απίστευτα: επιστράτευση και εξόντωση νέων, τάγματα εργασίας- τάγματα θανάτου, στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, συνεχής εργασία και αγγαρείες κάτω από άθλιες συνθήκες, επιδρομές ατάκτων και σφαγές αμάχων στα ελληνικά χωριά.
Τις παραμονές του Α Παγκοσμίου Πολέμου οι Έλληνες του Πόντου αριθμούσαν 700.000 άτομα. Από αυτά μέχρι το 1923 είχαν εξοντωθεί με ειδεχθείς τρόπους 353.000. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο αφανισμού των μη τουρκικών πληθυσμών από το νεοτουρκικό κράτος το οποίο είχε ήδη καταρτισθεί από τους εγκεφάλους των Νεότουρκων από το 1911 ακόμη.
Υπάρχουν δημοσιεύματα που λένε ότι στην Κομοτηνή θα κάνουν τις εκδηλώσεις τα ποντιακά σωματεία χωρίς την παρουσία θεσμικών αρχόντων.
Ας ελπίσουμε ότι θα τους δούμε και αυτούς.
Γιατί δεν είναι πρόκληση για κανέναν να τιμάς τους νεκρούς σου που σφαγιάσθηκαν άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου