Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της Σχολής Αστυφυλάκων από την ΟΕΒΕΞ


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Νομού Ξάνθης μετά την απαράδεκτη αντιμετώπιση που επεφύλαξε η ελληνική Κυβέρνηση στο κοινωνικό αίτημα για επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης (εκμεταλλευόμενη το έλλειμμα περιφερειακής συνείδησης που αποκαλύφθηκε κραυγαλέα κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της Θράκης με τον Υπουργό Επικρατείας την Τρίτη 11.09.2012), και εν όψει της, εκ νέου πολιτικής διαχείρισης του θέματος η οποία επελέγη από τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ξάνθης στη σύσκεψη της Τετάρτης 12.09.2012 ως «ενδεδειγμένη» μέθοδος διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματος της κοινωνίας μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:
«Το αίτημα επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι διαπραγματεύσιμο για εμάς, όπως άλλωστε εκφράστηκε και κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης στο Δημαρχείο της Ξάνθης.
Η ενυπόγραφη αναξιοπιστία Δένδια* και η τραγελαφική αιτιολόγηση Σταμάτη περί …κληρωτίδας στην διαδικασία αλλαγής χρήσης μιας εκ των τριών Αστυνομικών Σχολών της Θράκης, φρονούμε ότι υποδεικνύουν πλέον ως ανεπαρκή από μόνα τους τα πολιτικά μέσα και τις «παραδοσιακές» μεθόδους, στην προσπάθεια δικαίωσής μας από εδώ και στο εξής.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Νομού Ξάνθης – σε υλοποίηση απόφασης Δ.Σ. το οποίο συγκλήθηκε την Παρασκευή 14.09.12 – θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17.09.2012.
Επίσης, αποφάσισε να διερευνήσει, πλέον των πολιτικών μέσων, τη σκοπιμότητα προσφυγής κατά των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί χρήσης της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης ως κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.
Εξακολουθεί άλλωστε να ισχύει η πρόταση που διατυπώσαμε στη σύσκεψη των φορέων της Ξάνθης την Τετάρτη 12.09.2012, για χρήση δικονομικών μέτρων από το σύνολο των θεσμικών φορέων της Ξάνθης, απέναντι στην αυθαιρεσία της κεντρικής εξουσίας».  
* (Τέσσερις ημέρες πριν την ανακοίνωση Σταμάτη, σε έγγραφη απάντηση του προς το βουλευτή Ξάνθης κ.Κοντό, ο Υπουργός κ. Δένδιας έβαλε την υπογραφή του στις 07.09.2012 κάτω από το ακόλουθο κείμενο: 
«Κατόπιν των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων της Θράκης έχει αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα.
…Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι κατά το εκπαιδευτικό έτος 2012 – 2013 πρόκειται να εισαχθούν για φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων 500 δόκιμοι, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων την τελευταία εβδομάδα του μηνός Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Σε ό,τι ειδικότερα αφορά στην κατανομή των δοκίμων στα εν λόγω Τμήματα, διευκρινίζεται ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου