Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σήμερα η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης (Αναλυτικά το Πρόγραμμα)


Έναρξη Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 20:45 Πλατεία Μητροπόλεως
Συναυλία Μανώλης Μητσιάς - Βόρειος Ήχος

Ο Μανώλης Μητσιάς υπήρξε πρωτεργάτης των καλλιτεχνικών ρευμάτων στις δεκαετίες του 60’ και 70’, ενώ φυλακίστηκε για την πολιτική του δράση από τη δικτατορία. Είναι ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με τόσο ευρύ ρεπερτόριο, αφού του εμπιστεύτηκαν τα αριστουργήματα τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές μας (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Θάνος Μικρούτσικος, Άκης Πάνου, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Σταμάτης Κραουνάκης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μάριος Τόκας, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Γκάτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Γιώργος Σεφέρης, Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Καρούζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου).
Έχει ηχογραφήσει 60 προσωπικούς δίσκους, πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα και περιόδευσε σ’ όλο τον κόσμο εμφανιζόμενος σε ιστορικά θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Καλλιμάρμαρο στάδιο, Μέγαρο Μουσικής, Lincoln Center, Carnegie Hall, Albert Hall, Royal Theatre, κλπ).  
Ο Βόρειος Ήχος είναι ένα μουσικό σχήμα έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού που  δημιουργήθηκε στην Ξάνθη το 2000 από μια ομάδα μουσικών με κοινό στόχο να δημιουργήσουν στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ένα αξιόλογο συγκρότημα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει με πείσμα, μεράκι και σκληρή δουλειά και έγινε γνωστό και αποδεκτό από όλους ιδιαίτερα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη που είναι και η περιοχή του. Παράλληλα όμως και με κριτήριο μόνο την ποιότητα της δουλειάς του κατάφερε να συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως Γιώργο Νταλάρα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ηλία Κλωναρίδη, Δημήτρη Μπάση, Κώστα Μακεδόνα και Μανώλη Μητσιά.
Το σχήμα αποτελείται από 11 μουσικούς που ζούνε και δουλεύουνε στην Ξάνθη.
Παραδοσιακό Θρακιώτικο Γλέντι
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»
Παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι και όχι μόνο με τους :
Βαγγέλη Δωρόπουλο στη γκάιντα, Παναγιώτη Κολοβό στο κλαρίνο, Γιάννη Κυριακίδη στο ακορντεόν και τραγούδι, Τσάκος Αλέξανδρο στα κρουστά




Βραδιά Latin Dance
Nostos Cafe Bar - πεζόδρομος Μαλετσίδου 5, Παλιά Πόλη



Μονοπάτι Ζωής
Δίκτυο Λόγου και Πράξης
Στην πλατεία Φιλελλήνων και στο Μονοπάτι της Ζωής
Εκθέσεις Φωτογραφίας και Εικαστικών στο διάστημα 2 - 9 Σεπτεμβρίου 2012





Nostos Cafe Bar - πεζόδρομος Μαλετσίδου 5, Παλιά Πόλη
«Έκθεση Φωτογραφίας», από τους Παναγιώτη Αγγελίδη και Κασσιανή Παπασχάλη
 «Έκθεση «Δια Χειρός και Σιδήρου» (trash art), από τον Χρήστο Θεοδωρίδη
«Έκθεση «Sissy & Crochet – Χειροποίητα Πλεκτά Καλλιτεχνήματα», από την Σίσσυ Κυριακίδου
Έκθεση «Αφρουργίες / Δημιουργίες - Χειροποίητα Κοσμήματα», από την Αφροδίτη Ματσίνη
Διάρκεια εκθέσεων από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογος Βάτραχοι
Διάρκεια από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις 20.00
Μια έκθεση φωτογραφίας του Περδικόπουλου Χαράλαμπου / tariqante










Νεανική σκηνή 22:00
Oι ILLUSIONS, ένα νεανικό επταμελές συγκρότημα από την όμορφη πόλη της Ξάνθης. Η μουσική τους στηρίζεται σε επιτυχίες γνωστών rock συγκροτημάτων, όπως Muse, R.H.C.P., Bon Jovi etc. Τα μέλη του σχήματος είναι : Babis (bass), Elena (vocals), Fetas (guitar), Haris (vocals), Joe (guitar), Marios (keyboards), Sali (drums) Σας περιμένουν όλους στη σκηνή νέων. See ya there.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου